2016. május 25.

Lazac saláta tormás dresszinggel

Harsogó tavaszi friss zöldekkel, retekkel, hagymával, uborkával. A füstölt lazac a tormás dresszinggel már csak hab a tortán, de egyben a lényeg is, az fogja össze és emeli ki az ízeket.


Hozzávalók 2 adaghoz:

10 dkg szeletelt füstölt lazacfilé
½  kígyóuborka
4-5 db. retek
2 db zöldhagyma

a dresszinghez:
2 teáskanál majonézes torma
3-4 evőkanál görög joghurt
frissen őrölt fekete bors
pár csepp citromlé
hidegen sajtolt aranysárga repceolaj
1 teáskanál mák

Fontos, hogy a dresszingnek idő kell, hogy igazán összeálljon, 1 órával korábban praktikus bekeverni.

Tányérra halmoztam a felszeletelt hozzávalókat és rápötyögtettem a dresszinget. A végén szórtam a tetejére a mákot. Csodásan kijönnek az ízek ! Több módon is ettem már a füstölt lazacot, de ebben az összeállításban adja ki a legjobban az ízét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése