Kellemes emlékeket idéz fel bennem a
frankfurti levesnek nevezett étel és gondoltam egyet, talán egy kicsit újítani
kéne rajta. Pontosabban „átfűszerezni”… hogy legyen belőle valami extra, ami
most a karácsonyi nagy evészet után még egy kicsit gyomorbarát is.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
▼
Oldalak
▼
2013. december 29.
2013. december 23.
Sajtos rudacskák
Klasszikus, talán régimódi, de azért még mindig szívesen
elrágcsáljuk J Egyszerű és nagyszerű, borozgatáshoz,
sörkorcsolyaként, vagy csak úgy.
2013. december 19.
Szilvalekváros "protkó"
Karácsonyra való tekintettel egy kis sütögetés és ez most nem lesz fűszeres :)
Protkó… a készítéséhez szükséges
szerszámról nekem már csak ez jut eszembe J De kiválóan
lehet vele dolgozni. A tésztáját többszöri kísérletezés után véglegesítettem,
ez lett a legjobb. A tölteléknél fontos, hogy igazi jóféle szilvalekvárt
használjunk, ami kellően sűrű.
2013. december 16.
Pasta Tonno
Igen, a tonhalas pasta, amivel
már kacérkodtam egy ideje. Némileg ellentmond a fűszermániámnak, hogy odavagyok
az olasz ételekért, hiszen ők azért nem viszik túlzásba a fűszerezést. A
tésztás és rizses ételeik egyszerűsége, ugyanakkor gazdagsága azonban
lenyűgöző.
2013. december 13.
Kacsintós sütőtökkrém leves
Na ez aztán tipikusan az az étel,
amit mindenki másképp… sőt, ahányszor, annyiféle módon J Nálam ez az
édes-sós-savanyú-csípős változat a kedvenc és hozzá a sajtos pirítós.
2013. december 2.
Kínai zöldséges tészta 2 in 1
Ilyen hidegben egyre inkább
vágyom a lelket (is) melengető csípős – fűszeres ételekre. Ez a 15 - 20 perc
alatt elkészíthető és tetszés szerint variálható kínai ihletésű tésztaétel
igazi ízbomba.