Lépten nyomon látni ilyeneket
üzletekben, szépek, szabályosak és olcsók is. A saját készítésűnek azonban van
egy utánozhatatlan feelingje. Talán mert szabálytalanok, gnómok, vagy ki tudja,
de abszolút egyediek és megismételhetetlenek. Az enyémek most ilyenre
sikerültek.
Hozzávalók:
2 tojás fehérje
12 dkg átszitált porcukor
csipetnyi só
2 kávéskanál kukorica keményítő
pár csepp citromlé
szines és csokis tortadara a díszítéshez
Először a fehérjét kezdtem el felverni a sóval és a citromlével. Amikor
már kezdett keményedni, kiskanállal adagoltam hozzá az átszitált porcukrot.
Fényes, „csíkot húzó” állagúra vertem, majd a legvégén beleszitáltam a kukorica
keményítőt. Azzal is átkevertem és kész is volt. Legközelebb azért megpróbálom
még keményebbre verni, akkor jobban megmaradnak a csillagcső által húzott
barázdák.
Vékony csillagcsöves habzsákba kanalaztam a masszát és a macaron készítő
szilikon sütőlapra, a bejelölt körökre nyomtam. Ennek hiányában sütőpapírra
kell kinyomni a karikákat. Kicsit többet, mint egy fordulat, de nagyon
emeletesre nem csináltam. Így laposabbak lettek, de több darab jött ki belőle.
A végén egy részére a színes tortadarát szórtam rá, másik részére őrlővel a csokis darából tettem.
Sütés, illetve itt csak szárítás: 80ºC fokon légkeveréssel 1 óra 40
perc. Ha már lejön a sütőlapról és belül is egynemű kemény, akkor van kész.
A teljes kihülés után mehetnek egy fémdobozba, majd a karácsonyfára.
Ajándékok csomagolásához is felhasználhatjuk, egyedi díszítést készíthetünk.
Nagyon szepek lettek Gabi, imadom hoghy ilyen vakito feher maradt. Mintha frissel hullott hobol keszitetted volna, gyonyoru!
VálaszTörlésköszönöm Évi :) Az a fényes fehérsége tényleg fantasztikus. Szépek lesznek a fán majd.
TörlésSzépek, ügyes vagy :)
VálaszTörlésKöszönöm Susanne :)
Törlés