amint ebben a szaganaki húsgombóc
receptben írva vagyon, a görögök a megsütött fetasajtot is szaganaki névvel
illetik. Ez is tájegység függő persze, de gyakori, hogy a vastag szelet fetát
alufóliába csomagolva a sütőbe /kemencébe teszik különböző fűszerek társaságában.
Valami hasonló történt most is.
személyenként kb. 1 – 1,5 cm
vastag Feta sajt
pár szem koktél paradicsom
olivaolaj
oregánó
frissen őrölt feketebors
snidling, bazsalikom, egyéb
tetszés szerinti friss zöldfűszer
Alufóliába csomagolás helyett
készen kapható alufólia edénykébe tettem a sajtszeletet, amit előtte vékonyan kikentem
olivaolajjal. A tetejét is megkentem egy kicsit, erre ment a bors. Ezután a
felszeletelt koktélparadicsom, az oregano, még egy kevés olivaolaj és pici só
a paradicsomra.
Csak a grill részét kapcsoltam be
a sütőnek, alátettem az edényt és 200 C fokra állítva 10 – 15 perc alatt
megsütöttem. A végén dobtam rá még friss bazsalikom leveleket.
Kiváló gyors ebéd vagy vacsora. A
Feta a sütéstől teljesen megváltozik, nagyon finom állaga és íze lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése