mondhatni fából vaskarika, vagyis
nem, de nincs az a földi jó, amit ne lehetne még jobbá tenni ☺ A tejberizst is lehet..... már
régóta izgatott ez a dolog, hogy milyen lehet egy rizskrém? Hát most
megpróbáltam, joghurttal, citromhéjjal. A meggyzselé már csak a korona volt, a hab a tortán.
hideg tejberizs ki hogy szereti
(ebben vanília és kardamom is volt)
görög joghurt
frissen reszelt citromhéj
porcukor
a meggyzseléhez:
meggy
nádcukor
csillagánizs
fahéj
só
kukorica keményítő vagy pudingpor
(ebben puncs pudingpor van)
Már a tejberizzsel is nagyon jó
volt ez a zselés állagú meggy szósz, mert langyosan még folyékony volt. Így
azonban egy pohárkrém lett belőle, gyorsan, egyszerűen
A tejberizst a joghurttal,
cukorral és citromhéjjal aprítógépben krémesre kevertem. Addig adagoltam a
joghurtot, amíg olyan krémtúró állaga nem lett.
A kimagozott meggyből kompótot
főztem a csipet sóval, cukorral és a fűszerekkel. A pudingporból hidegvízzel
kikevertem 1 púpozott teáskanálnyit, majd a kompótba öntöttem és felforraltam.
Rögtön be is sűrűsödött. Önmagában is
nagyon kellemes szósz lett belőle, hidegen azonban már zselés állagot vett fel.
A hideg rizskrémet pohárba
tettem, a meggyzselét rákanalaztam és egy kevés tejszínhabot is nyomtam rá.
Hűsítő desszert lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése