Imádjuk a „zöld” tojást, azt a
keményre főtt tojást, ami jó hosszú ideig együtt fő a füstölt sonkával /
tarjával. Amikor kettévágjuk, zöld csík veszi körül a sárgáját, a fehérje pedig
kissé fáradt fehér színű. Ha még meg is repesztjük a héjat és úgy fő tovább,
akkor jó kis füstös ízre tesz szert.
sonkalében főtt tojás
zöldhagyma
mustár
hegyes erős paprika
krémsajt v. vajkrém
só
bors
A főtt tojásokat reszelőn lereszeltem (a kisebb lyukún), a zöldhagymát apróra metéltem, a paprikán szintén nagyon apró kockákra vágtam és a többi hozzávalóval elkevertem.
Egyszerű kence, amihez lehet
friss retket ropogtatni. Ha sok sok lett a főtt tojás, akkor így újra hasznosíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése