Tavaszias ételre vágytunk már, erre pedig nincs alkalmasabb a zöld fűszereknél. Igazi frissen szedett görög bazsalikommal készített fokhagymás-sós fűszervajat vettem elő a fagyasztóból, hozzá koktélparadicsom, mozzarella és jóféle csirkemell kellett még.
Hozzávalók:
2 fél csirkemell
filé bőr nélkül
3-4 dkg bazsalikomos fokhagymás fűszervaj
12 dkg mozzarella
25 dkg koktél paradicsom
só, frissen őrölt bors
provence-i fűszerkeverék
reszelt parmezán
A
csirkemelleket előző este megszórtam a frissen őrölt borssal és a provence-i
fűszerkeverékkel. Sütés előtt 1 órával elővettem a hűtőből és vízszintesen
zsebeket vágtam bele, kettőt. A húst a zsebeken belül és kívülről is ól
bemasszíroztam a szobahőmérsékletűre melegedett fűszervajjal. Ennek hiányában
olivaolajjal elkevert fokhagymapor és aprított bazsalikom levelek is megteszik.
Közvetlenül a sütés előtt a zsebekbe felszeletelt mozzarellát és paradicsomokat
tettem, sóztam, végül az egész húst meglocsoltam olivaolajjal.
Sütőtálba tettem őket, mellé szórtam a többi félbevágott kis paradicsomot. 200 C fokra betettem sülni alsó felső állásra 35 percre. A maradék mozzarella szeleteket a sütés vége előtt tettem a hús tetejére és ekkor még egy kis parmezánt is reszeltem rá.
Köretként jázmin rizs készült mellé, amire remekül rá lehetett locsolni a finom szaftot a sütőtálból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése