Nahhh... ilyen még nem volt 😃 még hasonló sem. Az ötlet már ott motoszkált, amikor ezt a kisebb, jóképű sonkatököt kiválasztottam. Aztán tegnapról maradt egy kevés zöldborsós bulgur és akadt a hűtőben Feta és debreceni kolbász is.
Hozzávalók:
1 kisebb, kb. 1 kilós orange vagy sonkatök
10 -15 dkg debreceni kolbász
5 dkg bulgur
maréknyi zöldborsó
1 kávéskanál sűrített paradicsom kb. fél deci vízben feloldva
só
frissen őrölt bors
Ras el Hanout fűszerkeverék
Feta vagy balkáni fehérsajt
eidami sajt
friss petrezselyem
Amíg sült kevés olajon megpirítottam a felkarikázott kolbászt, ráöntöttem a paradicsomlét é félretettem. Egy máik edényben a bulgurt sóval, borssal kétszeres mennyiségű vízzel leforráztam, beleszórtam a zöldborsót és letakarva hagytam megpuhulni. Végül összekevertem a paradicsomos pirított kolbásszal.
Közben a tök majdnem készre sült. Kivettem a sütőből és kikapartam a húsából annyit, hogy csak kb. 1 cm-es réteg maradjon. A kikapart részt összekevertem a bulgurral és az egészet kettéosztva visszatöltöttem a fél tökökbe. Vékony szeletekre vágott Fetát és egy-egy szelet eidami sajtot tettem a tetejükre és visszatettem a sütőbe őket.
Még egy negyedórát sültek,amíg a sajtok megolvadtak. Végül petrezselyemmel szórtam meg őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése