Oldalak

2016. június 23.

Pásztortarhonya batátával

Ez is egy olyan étel, amit gyerekként sokszor ettem. Egyszerű és ízletes, ráadásul egy kicsit meg is variáltam, mert miért ne? Ha már itthon megtaláltam a korábban megvett batátát.....  mellé pedig az idén immár harmadik adag kovászos uborka...


Hozzávalók:

2-3 db burgonya
1 nagyobb édesburgonya (batáta)
1 kicsi salotta hagyma finomra vágva
½ szál parasztkolbász (csípős)
½ zöldpaprika
1 teáskanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
füstölt pirospaprika (pimento)
kömény
100 ml tarhonya (mérőpohárral mértem ki)


Először megpirítottam a kolbász karikákat, majd ki is vettem őket az edényből és félretettem. A kiengedett zsírt (ebben nem sok volt)  olivaolajjal kiegészítettem és a hagymákat megfuttattam rajta. A felkockázott krumplit és batátát rádobtam, kicsit pirítottam, majd a kevés vízzel elkevert sűrített paradicsomot is hozzáadtam, rászórtam a köményt és a pirospaprikákat is. Felengedtem 3 – 3,5 dl vízzel, majd a tarhonyát is beleszórtam. Sóztam, hagytam felforrni, majd fedő alatt kis lángon készre főztem. A zöldpaprikát csak nagy darabokban a tetejére tettem, hogy később ki lehessen venni.  Amikor már majdnem az összes levet felszívta, akkor visszatettem bele a kolbászkarikákat.

Kovászos uborkával igazi nyári eledel volt. A batáta édessége jól ment a kolbász csípősségéhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése