Ez is egy olyan étel, amit
gyerekként sokszor ettem. Egyszerű és ízletes, ráadásul egy kicsit meg is
variáltam, mert miért ne? Ha már itthon megtaláltam a korábban megvett
batátát..... mellé pedig az idén immár
harmadik adag kovászos uborka...
2-3 db burgonya
1 nagyobb édesburgonya (batáta)
1 kicsi salotta hagyma finomra
vágva
½ szál parasztkolbász (csípős)
½ zöldpaprika
1 teáskanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
füstölt pirospaprika (pimento)
kömény
só
100 ml tarhonya (mérőpohárral
mértem ki)
Először megpirítottam a kolbász
karikákat, majd ki is vettem őket az edényből és félretettem. A kiengedett
zsírt (ebben nem sok volt) olivaolajjal
kiegészítettem és a hagymákat megfuttattam rajta. A felkockázott krumplit és
batátát rádobtam, kicsit pirítottam, majd a kevés vízzel elkevert sűrített
paradicsomot is hozzáadtam, rászórtam a köményt és a pirospaprikákat is.
Felengedtem 3 – 3,5 dl vízzel, majd a tarhonyát is beleszórtam. Sóztam, hagytam
felforrni, majd fedő alatt kis lángon készre főztem. A zöldpaprikát csak nagy
darabokban a tetejére tettem, hogy később ki lehessen venni. Amikor már majdnem az összes levet felszívta,
akkor visszatettem bele a kolbászkarikákat.
Kovászos uborkával igazi nyári
eledel volt. A batáta édessége jól ment a kolbász csípősségéhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése