Megint egy hibridet alkottam ☺ A túrógombóc levesbetétként
egyáltalán nem ördögtől való és hát ilyenkor nyilván valami friss
idényzöldségből kell a levesnek készülnie. Megláttam a piacon a vajbabot
(amivel idén egyszerűen nem tudok betelni) és el is dőlt a kérdés. Nagymama
ihlette vajbableves lesz túrógombóc betéttel.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
▼
Oldalak
▼
2016. augusztus 21.
2016. augusztus 7.
Sárgabarackos kakaós sütemény
ráadásul duplán sárgabarackos,
sőőőt, kajszibarackos. Az első körben megvett hozzávaló barack még túl kemény
volt ahhoz, hogy a süteményre kerüljön, így egy friss gyors dzsem lett belőle.
Újabb, még zamatosabb barack a süteményre, a dzsem pedig mellé a tányérra – így
lett tökéletes.
2016. augusztus 5.
Genovai pesto
a híres Pesto Genovese, amit a
hegyek és a tenger találkozásánál lévő Genovában alkottak meg a két csodás
természeti táj ajándékaiból. Kapható persze ez is készen, mint annyi más
minden, de a frissen összeállított pestonak egyszerűen nincs párja. Aprítógéppel
pillanatok alatt elkészül és azon nyomban ehetjük is.