Megint egy hibridet alkottam ☺ A túrógombóc levesbetétként
egyáltalán nem ördögtől való és hát ilyenkor nyilván valami friss
idényzöldségből kell a levesnek készülnie. Megláttam a piacon a vajbabot
(amivel idén egyszerűen nem tudok betelni) és el is dőlt a kérdés. Nagymama
ihlette vajbableves lesz túrógombóc betéttel.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. augusztus 21.
2016. augusztus 7.
Sárgabarackos kakaós sütemény
ráadásul duplán sárgabarackos,
sőőőt, kajszibarackos. Az első körben megvett hozzávaló barack még túl kemény
volt ahhoz, hogy a süteményre kerüljön, így egy friss gyors dzsem lett belőle.
Újabb, még zamatosabb barack a süteményre, a dzsem pedig mellé a tányérra – így
lett tökéletes.
2016. augusztus 5.
Genovai pesto
a híres Pesto Genovese, amit a
hegyek és a tenger találkozásánál lévő Genovában alkottak meg a két csodás
természeti táj ajándékaiból. Kapható persze ez is készen, mint annyi más
minden, de a frissen összeállított pestonak egyszerűen nincs párja. Aprítógéppel
pillanatok alatt elkészül és azon nyomban ehetjük is.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)