a hajdani rossz emlékű
finomfőzelék modernizált változata vagy „újragondolása” - ha nem futkározna a
hátamon a hideg ettől a szótól ☺.
Elődjével ellentétben ez tényleg finom. Az alapvető különbség már a karalábé
minőségében megmutatkozik. Sárgarépa helyett pedig édesburgonya, vagyis batáta
került bele.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
▼
Oldalak
▼
2017. május 21.
Húsgombóc Szaganaki módra
Férfimunka
rovatunk ...
„Szaganaki
Midia-t első ízben Methoni mellett ettem az Agiannis motelban; valami
fantasztikusan csinálja a tulaj és a fia. A többedik alkalom után
bekéredzkedtem a konyhába és az öreg megmutatta az alapokat, a finomabb
fogásokat már Lefkadán lestem el.
2017. május 12.
Csirkecomb filé aszalt gyümölcsökkel
azaz
filézett csirkecomb aszalt sárgabarackkal, aszalt szilvával fehérborban összepárolva. Yotam Ottolenghi
receptje alapján készült, de 1 – 2 hozzávaló helyett más került bele. Köretként
pedig egyszerű natúr barnarizs került alá. Könnyű ebéd volt, de cseppet sem
szegényes ízekkel.
2017. május 4.
Gombás tarhonya
Egy kép, egy látvány, egy
elképzelés a lelki szemeim előtt, ahogy már sokszor. Ez a tarhonya is így
született. Úttörő gombócokra vágytam most, színekre, illatokra, intenzív
ízekre. Barna csiperkére, piros paprikára, zöld petrezselyemre. Pont így.