a hajdani rossz emlékű
finomfőzelék modernizált változata vagy „újragondolása” - ha nem futkározna a
hátamon a hideg ettől a szótól ☺.
Elődjével ellentétben ez tényleg finom. Az alapvető különbség már a karalábé
minőségében megmutatkozik. Sárgarépa helyett pedig édesburgonya, vagyis batáta
került bele.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2017. május 31.
2017. május 21.
Húsgombóc Szaganaki módra
Férfimunka
rovatunk ...
„Szaganaki
Midia-t első ízben Methoni mellett ettem az Agiannis motelban; valami
fantasztikusan csinálja a tulaj és a fia. A többedik alkalom után
bekéredzkedtem a konyhába és az öreg megmutatta az alapokat, a finomabb
fogásokat már Lefkadán lestem el.
2017. május 12.
Csirkecomb filé aszalt gyümölcsökkel
azaz
filézett csirkecomb aszalt sárgabarackkal, aszalt szilvával fehérborban összepárolva. Yotam Ottolenghi
receptje alapján készült, de 1 – 2 hozzávaló helyett más került bele. Köretként
pedig egyszerű natúr barnarizs került alá. Könnyű ebéd volt, de cseppet sem
szegényes ízekkel.
Cimkék:
aszalt szilva,
chili,
citrom,
csillagánizs,
csirkecomb,
fehérbor,
izraeli,
juharszirup,
kakukkfű,
petrezselyem,
római kömény,
sárgabarack,
SZÁRNYASOK,
VILÁGKONYHA
2017. május 4.
Gombás tarhonya
Egy kép, egy látvány, egy
elképzelés a lelki szemeim előtt, ahogy már sokszor. Ez a tarhonya is így
született. Úttörő gombócokra vágytam most, színekre, illatokra, intenzív
ízekre. Barna csiperkére, piros paprikára, zöld petrezselyemre. Pont így.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)