Oldalak

2017. december 28.

Mézes mustáros lazacfilé tört fehérbabbal

Így karácsony után, szilveszter előtt nem árt egy kis szusszanás, kajailag sem.  Könnyű és gyors ebéd készült tegnap..... 15 perc, de tényleg ☺ Nem úgy Jamie-nél.... nem kell stáb, aki a kezem alá dolgozik. Mégis királyi lakoma lesz, ígérem ☺


Hozzávalók (személyenként)

1 szelet (10-12 dkg-os) lazac filé bőr nélkül
20 dkg fehérbab konzerv
2-3 evőkanál krémsajt vagy vajkrém
méz
magos mustár
citrom (Meyer ha van a legjobb)
fekete bors
petrezselyem


A mézet, a magos mustárt és a citrom levét, reszelt héját sóval és frissen őrölt feketeborssal összekevertem. A babot leöblítettem és egy tányérra tettem. A sütőt grill fokozatban 200ºC-ra bekapcsoltam.


A lazacot egy kis serpenyőbe tettem, tetejére öntöttem a mézes-mustáros mártást és betettem a grill alá 6 percre.
Közben a babot mikróban megmelegítettem, rátettem a petrezselyemmel elkevert krémsajtot és villával összetörtem, nyomkodtam.

Amikor elkészült a lazac, a bab tetejére fektettem és a kis serpenyőben lévő mártással meglocsoltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése