igazi retro sütemény, ami a
gyerekkorom nagy kedvence volt. Együtt készítettük mindig otthon és alig
győztük kivárni, hogy összeálljon a hűtőben és lehessen szeletelni. Most
sincsen máskép..... talán könnyebb most a folpack segítségével feltekerni, de a
feeling végig ott volt amíg készült és a várakozás is, amíg végre a szájban
landolt ☺
30 dkg darált háztartási keksz
12-15 dkg porcukor
csipet só
1 evőkanál jóféle holland kakaópor
1,5 dl tej
1 kávéskanál rum
A krémhez
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
3-4 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rum
A kekszes rész hozzávalóit egy tálban összekevertem, gyúrtam. Ha nem áll
össze, egy kevés tejjel ki kell még pótolni. Ne is essen szét, de ne is
ragadjon.
Folpackot terítettem a munkalapra, kicsit megszórtam porcukorral, majd
azon ellapogattam a kekszes masszát. A tetejére is terítettem folpackot és
nyújtófával kb. fél centi vastagra kinyújtottam.
A krémhez a vajat kihabosítottam a porcukorral, rummal, végül
belekevertem a kókuszreszeléket. Egyenletesen megkentem a kekszes masszát,
végül úgy, mint a bejglit, a fólia segítségével feltekertem. A két végét
behajtogattam, majd becsomagolva betettem a hűtőbe.
Legjobb megvárni vele a másnapot, mert nem csak a szeletelhetőség miatt
kell állnia, hanem az ízeknek is össze kell érni. Ha megér több napot, akkor
egyre finomabb lesz.
Ebből a mennyiségből 1 db, kb. 30 centis rúd lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése