Igaz, időközben a nyár is berobbant, de spárga és új sárgarépa még bőséggel kapható. Könnyű tejszínes ragu, melyben provence-i fűszerek és császár szalonna adja a plusz zamatokat a csirkecombnak. Bulgurral tálaltam.
Hozzávalók:
2 felső
csirkecomb csonttal és bőrrel
½ kg zöld spárga
néhány szál zsenge sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma felaprítva
kis darab füstölt főtt császár- vagy kolozsvári szalonna
provence-i fűszerkeverék
frissen őrölt feketebors
kb. 2 dl tejszín (10%-ost használtam)
só
friss petrezselyem
vaj
A párolódó
csirkecombokhoz hozzáadtam a zöldfűszereket, majd a sárgarépa következett a
spárga szárakkal együtt. Ekkor már öntöttem hozzá egy kevés tejszínt is és még
vizet, hogy legyen jó szaftja. Amikor majdnem elkészült minden, visszatettem a
császárszalonnát is, adtam még tejszínt hozzá és összeforraltam. Végül megszórtam
friss petrezselyemmel és egy kevés vajjal dúsítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése