Zsebes padlizsánnak is nevezhetjük, igazából a világ legegyszerűbb ételei ezek, melyeknél félig- háromnegyedig bevágjuk a húst, krumplit (majdnem bármit) és a réseket telepakoljuk minden földi jóval. Ezután már csak be kell tolni az ételt a sütőbe és megvárni, amíg megsül.
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán személyenként
néhány szelet levegőn szárított sonka
közepes keménységű sajt
só, frissen őrölt bors
olivaolaj
zöldfűszerek
A padlizsánt megmostam és centi vastagon bevagdostam úgy, hogy az alsó harmada egyben maradjon. A réseket megsóztam, megkentem olivaolajjal és minden résbe tettem 1 - 1 szelet sonkát és sajtot.
Tepsire tettem a padlizsánt és kb. 30 perc alatt 200 C fokon légkeveréssel megsütöttem.
Hasonlóan készült ételek a blogon:
Zsebes csirkemell
Karaj Hasselback módra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése