méghozzá duplán túrós az a
nokedli, mert a tésztájába is került egy kevés.
Az ajvar pediglen kiváló alapanyag is, nem csak grillezett húsok mellé
lehet enni. Akár tésztához akarunk mártást készíteni, akár egy ehhez hasonló,
pörkölt szerű szaftos halat vagy húst szeretnénk. Ha nagyon flancolni akarnék, akkor "harcsapaprikás túrós csuszával újragondolva" 😊
25 dkg kockákra vágott afrikai
harcsa filé
2 – 3 evőkanál ajvar
só
vöröshagyma krém
1 tojás
liszt
víz
10 dkg tehéntúró
A halat összeforgattam ajvarral és
félretettem. A nokedli tésztát 1 tojással kezdtem, melyet felvertem, sóztam és
beletettem 2 evőkanállal a rögös túróból. Ami maradt, az majd a tetejére kerül.
Összesen ennyi túró volt, ezért igyekeztem jól felhasználni. Ezután vízzel és
liszttel befejeztem a nokedli tésztát és félretettem.
Egy lábasban olivaolajat
melegítettem, belenyomtam egy kevés vöröshagyma krémet, beletettem az ajvart,
sóztam, felöntöttem egy kis vízzel. Beletettem a hal kockákat is és szépen fedő
alatt rotyogtattam kb. 10 – 15 percig. Ezután levettem a fedőt, kicsit
sűrítettem a mártáson további pár perces forralással.
A nokedlit sós lobogó vízbe
szaggattam, leszűrtem, majd visszatettem a lábasba és egy kevés olajjal
meglocsoltam. Rászórtam a maradék túrót, összepirítottam és készen is volt.
½ óra sem kellett ehhez az
ebédhez, mégis egy pazar, ízekben gazdag tányért sikerült összehozni. Minél
jobb ízű az ajvar, annál jobb lesz a végeredmény is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése