Egy-egy próbától eltekintve nem
szoktam befőzni, sem lekvárt, sem befőttet nem teszek el. Ez az egyetlen
kivétel, mert ez annyira egyszerű és annyira finom, hogy kihagyhatatlan.
Gesztenyés süteményekhez, püréhez vagy csak úgy...
2,70 – 2,80 kg meggy
70 - 80 dkg kristálycukor
2 dl rum (esetleg konyak)
ennyi az egész ☺ se főzni, se dunsztolni nem kell. A
kimagozott meggyet az üvegbe szórjuk, a kimért cukrot is hozzátesszük, végül
ráöntjük a rumot. A csavaros tetőt rászorítjuk és nem nyitogatjuk. Pár napig szem előtt tartjuk, forgatjuk,
fejjel lefelé és vissza, amíg a cukor fel nem olvad. A meggy hamarosan
kiereszti a levét. Utána már csak hagyni kell pihenni, minimum a gesztenye érés
idejéig. Vagyis télire való.
Íme pár recept, amikhez nagyon jól illik:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése