vagyis könyv szerűen lapozhatóra bevágott
karaj, melynek szeletei közé minden földi jót tehetünk. Hála egyik kedvenc
bloggeremnek, Boldog Kuktának, ebbe most medvehagyma, paradicsom és sajt
szeletek kerültek. Sajnos a dilemma ott van, hogy amikor van friss medvehagyma,
akkor nincs igazán érett jó paradicsom, de valamit valamiért ☺
1 kg sertéskaraj
2 db paradicsom (San Marzano vagy
lucullus, ami inkább húsos, mint lédús)
1 csokor friss medvehagyma (jó
lesz majd a fagyasztott is nyáron)
8 szelet edami sajt (vagy más,
amit szeretünk)
frissen őrölt kömény
frissen őrölt fekete bors
só
zsír a tepsi kenéséhez és
olivaolaj a hús kenegetéséhez
Az elkészítés nagyon egyszerű: a
húst vágjuk be 2 centi vastagon úgy, hogy az alján egy ujjnyi rész egyben
maradjon. 9 szelet lett ebből az adagból, így 8 „zsebet” kellet megtölteni.
Fűszerezzük gazdagon, majd a szeletek közé tegyünk 1-1 szelet sajtot, 2-3
szelet paradicsomot és egy marék durvára vágott medvehagymát. 180ºC-on alsó-felső állásban süssük 60 –
70 percig. Letakarni nem kell. Időnként a vége felé spricceljük vagy kenjük meg olivaolajjal. (eredeti recept itt)
A köret egy részét is megoldottam
egy füst alatt: a hús mellett békésen megfért néhány hasábokra vágott cékla és
nagyobb darabokra vágott sárgarépa. A tavaszi frissesség jegyében pedig
grillezett cukkini került még a tányérra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése