avagy mit süssünk, ha ennénk
valami finomat, de gyorsan ☺
Ilyenkor jön nagyon jól a kész leveles tészta. Meg a betározott
gesztenye massza. Meg a rumban eltett meggy..... Mert ez kb. ennyi :)
1 csomag leveles tészta
25 dkg natúr gesztenye massza
porcukor ízlés szerint
rumban eltett meggy lével együtt
vagy meggybefőtt + egy kevés rum
tojás sárgája a kenéshez.
A gesztenye masszát a porcukorral
és a meggyel, illetve annak levével kikevertem. A
gesztenye masszák elég változó minőségűek, fogtam már ki nagyon vizeset, de jó
szárazat is. A hozzáadott folyadék mennyiségénél úgy számoljunk, hogy
összeálljon és majd töltelékként tudjon funkcionálni.
A leveles tésztát kiolvadás után
(ha fagyasztott volt) kicsit kinyújtottam, majd négyzetekre vágtam. A
négyzetek egyik oldalára tettem 1-1
kiskanálnyi tölteléket, majd ráhajtottam átlósan a másik felét. Háromszögeket
kaptam így, melyeknek oldalát villával lenyomkodtam,végül felvert tojással
megkentem őket.
180ºC-ra előmelegített sütőben légkeveréssel megsütöttem őket, addig
sültek míg szép pirosas barnák nem lettek, ez kb. 30-40 perc.
Finom!
Ez már karácsonykor is jól jön.
VálaszTörlésGyere játszani!http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html
Igen :) Megyek, most sütési nagyüzem van, jót választottál :)
Törlés