Klasszikus, talán régimódi, de azért még mindig szívesen
elrágcsáljuk J Egyszerű és nagyszerű, borozgatáshoz,
sörkorcsolyaként, vagy csak úgy.
Hozzávalók:
60 dkg liszt (1/3 rész rétesliszt, 2/3 rész finomliszt)
15-18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
1 zacskó szárított élesztő
3 csapott kk só
Kb. 2-2,5 dl tejföl
10 dkg sajt
Varációk: 1 kk őrölt kömény, chili, fehérbors mehet a tésztába
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, beleszórjuk az
élesztőt, a sót, (a fűszereket), beletesszük a tejfölt, összeállítjuk és
legalább 1 órát pihentetjük.
1 cm-esre kinyújtjuk, felvert tojással bekenjük, rászórjuk a
reszelt sajtot és derelyevágóval 10 cm hosszú, 1 cm széles rudacskákat vágunk.
Légkeveréses sütőben 170ºC-on 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom lehet ! Újévre tervezem megsütni ! Köszönöm a receptet !
VálaszTörlésAzóta megsült? Nálunk is ez volt karácsonykor :)
Törlés