a la Sárközi Ákos ☺ De nem is ez az igazi lényeg, hanem
az, hogy minden ami ebbe most belekerült, „maradék” volt. Nem csökkent értékű
persze, hanem egyszerűen kevés , önmagában semmire nem használható mennyiség,
ami valami más étel készítésekor kimaradt. A sok kicsiből így lett egy új
egész, nem is akármilyen.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2017. április 30.
2017. április 27.
Nachos kolbásszal és salsákkal
megint egy olyan egyszerű étel,
amit biztosan sokan ismernek és sokan ettek/esznek éttermekben. Én ott nem
ettem még, inkább szeretem magam elkészíteni. Pláne hogy semmi különleges nem kell hozzá. Tetszés
szerint variálható, maradék sültek is újjászülethetnek benne.
2017. április 26.
Teriyaki rákfarok brokkolival
vagy szójaszószos is lehet, azt
hiszem, mindkettő nagyon jól passzol hozzá. Ha szójaszósszal készül, akkor
feltétlenül kíván egy kevés rizsecetet is.
Tipikusan egyadagos étkezéshez (is) való és pillanatok alatt elkészül.
2017. április 25.
Juhtúrós sztrapacska
vagy becsületes nevén Bryndzové
haluśky az egyik nagy
kedvencünk, Szlovákiában mindig enni kell ilyet. Több változata is létezik, ez
most az alap verzió, amit elkészítettem. Egyszerű, igazából a krumpli reszelése
a munka fárasztó része, a többi már nem több, mint amikor sima nokedlit
készítünk.
2017. április 24.
Sonkás spárgás quiche
a quiche jó dolog, nagyon sokféle
töltelékkel készíthetjük. Nem más, mint egy sós pite, az enyémben ráadásul a
tészta is egy kicsit más. Tejföllel könnyített omlós, amibe aztán bátran
pakolhatjuk a tölteléket. Elfekvő készletek kisöprésére is kiválóan alkalmas ☺
2017. április 21.
Cukkini „spagetti” saláta
újabban divatos ezt zöldség
„spagettinek” titulálni, tényleg olyan a formája és ugyanúgy lehet tekerni is
felfele a villára ☺ Ahhoz
persze itt is feltétel, hogy fogkemény legyen. De valójában ez nem más, mint
egy julien-re szeletelt zöldségekből álló remek tavaszi saláta.
2017. április 18.
Kétszínű retek saláta
tipikusan húsvét utánra, mert retekből mindig marad,
zöldhagyma is akad mellé. Egy minimális készlet frissítéssel új szerephez
jutnak a húsvéti tálról lemaradt jobb sorsra érdemes retkek.
2017. április 17.
Csoki mousse torta sütés nélkül
eperrel, egy kevéssel, hogy még
jobb legyen ☺ Nem csináltam még
ilyet, de ahogy néztem különböző recepteket, ez a vastag, dús, tömény csokis
krém valahogy nagyon csábítónak tűnt. És a lutri, az izgalom, hogy vajon
összeáll-e? A szűz kéz szerencséje, vagy ki tudja? Tán az a titok, hogy ne
ismételjünk? Nem tudom. De ez nagyon jól sikerült.
2017. április 10.
Stefánia tekercs krumplisalátával
hogy a fasírt se legyen mindig
ugyanolyan, most reszelt tojással tekertük fel. Stefánia ez is, csak a tojás
más formában jelenik meg benne. Hozzá pedig a klasszikus lilahagymás
kiflikrumpli saláta. Fenséges ☺
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)