Hétvége
van és ilyenkor azért főszerepet kap a hús. Ez azonban semmiképpen nem egy
hagyományos gulyásleves, sertéscsülökből készült és egy kicsit más a fűszerezése.
Hozzávalók:
1 sertés csülök (nem füstölt!)
1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
2 gerezd fokhagyma egészben
3 közepes burgonya
3 közepes sárgarépa
4 mokkáskanál pirospaprika
chilipehely vagy egész szárított chili ízlés szerint
Worchester szósz
őrölt kömény
1 evőkanál sűrített paradicsom
fehérbors
só
A vöröshagymát sosem pirítom barnára, a könnyebb
emészthetőség miatt először leforráztam, majd egy kevés zsíron üvegesre sütöttem.
Mehet rá a felkockázott csülök és a fokhagymák, majd gyakori keverés mellett
kérgesítettem a húst. Jöhet a sűrített paradicsom, pirospaprika, chili, kömény, Worchester szósz (ezt mindig alaposan rázzuk fel!), fehérbors és só és egy kevés víz. Fedő alatt a vizet
folyamatosan pótolva félkészre puhítottam a húst. Ekkor öntöttem fel vízzel,
beletettem a felkockázott burgonyát és sárgarépát és további Worchesterrel,
illetve sóval, köménnyel ízesítettem és fedő alatt készre főztem.
Nem hagytam túl bő lére, friss kenyérrel akár egy tartalmas egytál étel is lehet.
A baracklekváros bukta, egy finom palacsinta, vagy akár egy jó kis fánk azonban tökéletes második fogás lehet hozzá.
A baracklekváros bukta, egy finom palacsinta, vagy akár egy jó kis fánk azonban tökéletes második fogás lehet hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése