Ez az egyszerű kevert sütemény
hasonló formában már szerepelt nálunk. Hasonlóban, de nem így és akkor valahogy
nem is ízlett. Egy kicsit változtattam és végül egy olyan megoldás született,
ami maga az illatos bűnbeesés ☺
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. január 31.
2016. január 28.
Kolbász kabátban almás lilakáposztával
Ezt az ételt igazán nagyon
szeretem és azokon a napokon, amikor nincs mód vagy kedv főzőcskézni,
tökéletes ebéd tud lenni. Egy-két kiegészítő azért dukál hozzá, ami jelen
esetben egy téli nyers ízbomba saláta. A saláta miatt teszem fel a bejegyzést, mert a tekert
kolbászhoz nemigen kell mankó ☺
2016. január 25.
Paella kolbásszal és brokkolival
Nagyon nagy kedvencem a paella.... ezt is lehet bátran
variálni, kiválóan alkalmas az otthon fellelhető alapanyagok felhasználására.
Így voltam most én is a fél szál kolbásszal és a fagyasztóban lévő néhány
brokkoli rózsával. Ráadásul egy számomra új blogos játék a "Lássunk világot a konyhában" LVK 3. fordulójához is passzol, melynek házigazdája a Habverő és Fakanál blog. A téma természetesen Spanyolország.
2016. január 23.
Sütőtökös sajttorta
Névrokon és szellemiségében is
rokon az a blog, ahonnan ez a szuper recept származik :) Ők a Fűszer és Csemege
és itt az ő verziójuk.. Minimálisan változtattam csak, annyira nem centiztem ki a hozzávalókat. A
mascarpone 250 grammos, az mind belement pl. Meg a pirított tökmag a tetején,
az saját. Kicsit másként is fűszereztem,
mézeskalácsos gyömbéres ízeket kapott.
Akárhogy is, köszönöm Nektek,
igazi különleges csemege lett ez.
2016. január 20.
Illatos alma csemege
Kompót helyett ezt a natúr, az
alma valóját megőrző, sőt felerősítő megoldást nagyon szeretem Az alma önmagát
adja, nem kell hozzá az égvilágon semmi, a fűszerek is csak extrák.
Ilyenkorra az almák már
veszítenek nedvességükből, nem mindig jó nyersen enni őket. Az ilyen darabokból
szinte mindig elkészítem ezt a – nevezhetjük köretnek, de akár desszertnek is –
finomságot. De friss almából is lehet, sőt... körtéből is ☺
2016. január 16.
Kocsonya
Kérj
kedvenc hentesedtől két szép hátsó csülköt, három körmöt és egy-két fület és tisztítsd
meg alaposan. De tényleg alaposan; gázlángon vagy egy zsebsárkánnyal (iparcikk
boltban vedd meg, negyedáron adják, mint a dizájnos konyhaboltok) égesd le az
esetleges szőr maradványokat, majd késsel alaposan kapard le a visszamaradt
pörzsöt.
2016. január 14.
Kifli - a békebeli tejes házilag
Több FB csoporton is
végigszáguldott a kiflisütési láz, elemi erővel ☺
Egyik szebb volt, mint a másik és nem volt értelme tovább ellenállni. Ráadásul
olyan igazi kiflit úgy ettünk volna már, amihez semmi más nem kell, csak vajjal
megkenni és mellé egy pohár tej, kakaó esetleg tejeskávé. A békebeli uzsonnák
hangulata.
2016. január 10.
Hófehér püspökkenyér
Tojásfehérje mindig marad, a
kérdés csak az, eltesszük-e vagy sem. Egy darabig nyilván érdemes gyűjtögetni a
fagyasztóban, de előbb vagy utóbb valamilyen felhasználási módot kell kitalálni
nekik. Én mindig egyesével fagyasztom le őket, akkor bármihez és bármilyen
mennyiségben lehet elővenni.
2016. január 8.
Székelykáposzta
ahogy mi szeretjük. Mert
szeretjük, nagyon, amúgy férfimunka módra. De ezzel is megvárjuk általában a karácsonyi őrület végét.
Ilyenkor januárban megint van esély igazi jó savanyú káposztára, a
gyorstalpalós, liszttel felturbózott készlet már eltűnt az árusoktól.
2016. január 5.
Fahéjas csillagfánk
Decemberben Passauban jártunk,
Adventkor. Azóta nem hagy nyugodni ez a fánk. Az adventi vásárban sütötték az ehhez hasonló, csak
jóval nagyobb méretű csillag formájú fánkokat és amint kivették a zsírból (mert
abban sült, ahogy nálunk is) egyből beleforgatták a fahéjas kristálycukorba.
2016. január 3.
Kelbimbós csicseris leves
Gondolkodtam rajta, hogy lencsét
is teszek bele, meg babot a mondóka miatt ☺ Végül elégségesnek bizonyultak a kiválasztott zöldségfélék. A
vajas galuska volt a lényeg – ezt szerettem volna enni megint. Egy egyszerű, de gazdag zöldségleves abból, ami
éppen van kéznél és a kiskanállal beleszaggatott vajas galuskák..... ennyi ☺ Ha már ilyen hideggel indul az év, legyen egy jó melengető leves az első bejegyzés.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)