az úgy történt, hogy egy nagyobb
darab (jó nagy darab) finom óvári trappista sajtunk maradt. Pogácsa
természetesen készült, de kellett még valami.... a sajttekercs, amit húsvétkor
kóstoltam, de magam még nem készítettem. Eddig.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2017. december 31.
2017. december 28.
Mézes mustáros lazacfilé tört fehérbabbal
Így karácsony után, szilveszter
előtt nem árt egy kis szusszanás, kajailag sem.
Könnyű és gyors ebéd készült tegnap..... 15 perc, de tényleg ☺ Nem úgy Jamie-nél.... nem kell
stáb, aki a kezem alá dolgozik. Mégis királyi lakoma lesz, ígérem ☺
2017. december 18.
Linzer
most karácsonyra, jó sok
citromhéjjal és citromlével megspékelve. Dobozva zárva is omlós marad, ezt
keresgéltem már egy ideje. A hab a tortán pedig a barackpálinkával „ízfokozott”
sárgabarack lekvár.... Most az ünnepi
kiszúrókkal, de bármikor, bármivel.
2017. december 10.
Gesztenyés alagút
ez egy igen régi találmány lehet,
nagyon sokszor és sok helyen találkoztam már vele. Most egy szülinap és névnap
közötti, nem mellesleg adventi hétvége koronája lett. Úgy voltam vele, hogy
megsütöm a piskótát, aztán annak állagától függ majd a végső megjelenési forma.
Annyira lágy, rugalmas és hajlítható lett végül, hogy adta magát az őzgerinc
formára alakítás.
Cseh vadas
Csehországi kirándulásaink
alkalmával ismerkedtünk meg ezzel a klasszikus cseh specialitással, melyet
azóta is emlegetünk és a Ház Ura most megcsinálta a család legnagyobb
megelégedésére. Étlapon ezt „Hovézi
svicková na smetane”
néven találjuk és már a nyers fordítás is megtévesztő, mert nem bélszínből
készül és maximum a kóbor turisták kedvéért tesznek rá tejszínhabot ☺. Igazából
csak a mártást ízesítik, sűrítik többek között tejszínnel.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)