Tonhalas tésztát már kétféle
változatban is készítettem. Volt paradicsomosan és avokádóval megspékelve. A
mostani egy hirtelen ötletből született. A pár hónappal ezelőtt, még a Meyer
citrom szezonban összedobott citromos spagettit kívántam meg és ha már kéznél
volt egy tonhal konzerv is, akkor miért ne. Mondhatom, a legütősebb, legüdébb
változatot sikerült megalkotnom ☺
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. április 28.
2015. április 23.
Rakott karfiol Blogkóstolóra
Már a 22-dik fordulónál tartunk és Vöröskaktusznál a stafétabot. A Rendes csajokat sorsolta ki nekem. Hosszas nézelődés után egy klasszikus rakott karfiolt választottam ki, amit egy kicsit azért a saját ízlésemhez formáltam. A
karfiol nekem nem igazán működik sárgarépa nélkül, ezért a hús mennyiségét
csökkentettem és kipótoltam egy kevés sárgarépával. Na és egy-két fűszer került
még bele.
2015. április 21.
Thai csirkenyársak mogyorószósszal
Bambusz nyársak egy zacskóban,
bontatlan csomagolásban.. a fiókban.... már vagy 15 éve ☺ Fogalmam nincs, miért nem kerültek még sorra. Most azonban
elkészítettem a már régen kinézett thai csirkenyársakat mogyorószósszal,
fűszeres illatos rizzsel. Kár volt ennyit várni ☺
2015. április 19.
Csokornyakkendő vagy hamis kőttes
Az igazi vízenkőtt, vagy „vízen
kullogó” egyszerűsített változatáról van szó. Igaz, éppen a lényege van
megspórolva, amit a régi időkben szükségből tettek meg. Zsíros konyharuhába
csomagolva engedték le a tésztát a kútba és az ott megkelt, feljött a felszínre
és a vízen kullogott.
Ennek az egyszerű változatnak is
a jó, tejfölös élesztős tészta az alapja, amit aztán - akár fahéjas, kakaós – kristálycukorba
forgatva sütünk meg. Ez a ráolvadt-karamellizálódott cukor adja a különlegességét.
2015. április 16.
Mediterrán olivás zöldséges kenyér
Kicsit sok sárgarépát vettünk,
valami jó kis receptet kerestem, amibe beletehetnék néhányat. Amit találtam,
egy régi GoodFood magazinban, abban végül pont répa nem volt, de sok minden más
igen ☺ Megtetszett, megsütöttem
más belevalókkal és nem bántam meg.
Kellett az a répa bele.
2015. április 14.
Szakácsmustra Lajos Mari összefoglaló
18 remek recept érkezett erre a fordulóra, ahol Lajos Maritól
választhattunk valami jó kis ételt vagy desszertet. Köszönöm a részvételt
mindenkinek és örömmel „tálalom fel” az ínycsiklandó közös menüsorunkat:
2015. április 12.
Zöldborsó leves galuskával
Bár a friss zöldborsóra még várni
kell, minden más már adott egy jó kis zöldborsó leveshez. Egyszerű, de
egyértelműen tavasz leves ez, a zöld szezon nyitó étele. Ha sikerül jóféle
gyenge fagyasztott borsót beszereznünk, akkor semmivel sem marad el a frissből
készült változattól.
2015. április 7.
Perzsa joghurtos uborka
avagy a tzatziki, raita, cacik
stb. perzsa változata. Egy régebbi GoodFood magazinban akadtam rá, és egyből
bele is szerettem ☺ A friss
mentalevél kivételéven minden megvolt hozzá, szerencsére a fagyasztóban akadt
még egy dobozban mentalevél, amit fel tudtam használni. Amint meglesz a friss
mentám, ismétlés következik.
2015. április 2.
Ricottás kapros mini piték
Relatíve mini, inkább úgy
mondanám, hogy egyszemélyesek ☺
Bár ez is nagyban függ attól, hogy mi és mennyi minden kerül bele töltelék
gyanánt. A kerámia formák Créme Brulée forma néven láttak napvilágot, 12 cm
átmérőjűek és kb. 2 cm magasak. Nekem egyből egy kis quiche jutott eszembe
róluk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)