ez a recept egyszerűsített
változata egy Yotam Ottolenghi receptnek, amihez folyton vissza-vissza térek. A
hagymafélék karamellizálása, édes-savanyú-sós ízekre hangolása már bizonyított,
amikor gyöngyhagymával csináltam hasonlót. Most húsok mellé ajánlom rámorzsolva
egy kis kecskesajtot vagy Fetát és megszórva pár szem mazsolával.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2020. március 28.
2020. március 22.
Ricotta torta meggyel és mákkal
nagyon szeretem a ricottát, a
mákot és a meggyet... és a sajttortát is. Ez a süti az első 3 felhasználásával
készült és a negyediknek egy kicsit könnyebb, kevésbé zsírdús változata. Állagra,
ha jól sütjük meg, nagyon hasonló a sajttortához, sőt itt még a keksz alapra
sincsen szükség, szépen megáll a lábán.
2020. március 14.
Karaj Hasselback módra
vagyis könyv szerűen lapozhatóra bevágott
karaj, melynek szeletei közé minden földi jót tehetünk. Hála egyik kedvenc
bloggeremnek, Boldog Kuktának, ebbe most medvehagyma, paradicsom és sajt
szeletek kerültek. Sajnos a dilemma ott van, hogy amikor van friss medvehagyma,
akkor nincs igazán érett jó paradicsom, de valamit valamiért ☺
2020. március 2.
Paradicsomos krumpli
nemhogy gyerekkori kedvenc, de
éppen annak a változatnak az ízét érzem a számban, amit Nagymamám, később pedig
Édesanyám készített. Kicsit édesre volt hangolva nálunk, és természetesen a
saját eltevésű paradicsomlével készült. Annyira egyszerűen, hogy szinte alig
tudtam reprodukálni ☺ Kicsit
más lett, de vállalom.
2020. március 1.
Burgundi marharagu
alias boeuf bourguignon... és most kivételesen kottából ☺ Vannak ételek, melyeket nem
kell/érdemes variálni, illetve talán igen, de mindenképpen érdemes az eredeti
verziót is megkóstolni. Az eredeti most a Street Kitchenből érkezett....
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)