Hugh Fearnley Whittingstall 3 jó dolog a tányéron… című
remek könyvéből jött az ötlet a brokkoli, kesudió és chili társítására. Ha már
azonban szójaszószos ízesítést kapott, akkor adta magát negyediknek hozzá a
pirított tészta.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2014. február 26.
2014. február 24.
Lazacos szoljanka
Néhány hete a Halfesztiválon
kóstoltam meg az orosz pavilonnál a füstölt hallal készített szoljankát és
nagyon ízlett. Bár a klasszikus
szoljanka némileg eltérő, ezt a füstölt lazacos
változatot jó szívvel ajánlom a halkedvelőknek.
Cimkék:
burgonya,
chili,
citromhéj,
csemege uborka,
fehérrépa,
fokhagyma,
füstölt lazac,
HAL ÉS TENGER GYÜMÖLCSE,
kapor,
LEVES,
pirospaprika,
sárgarépa,
tejföl,
vöröshagyma,
zeller
2014. február 22.
Lemonopita Meyer citromból
A Meyer citrom őrületből nem
maradhattam ki én sem… főleg, hogy nagyon nehezen sikerült hozzájutnom. Sok
helyen ömlesztve van a többi citrusféleség közé, nem is tudják, mi fán terem J
Linyah Konyhalál-on lévő receptjének köszönhetően pedig egy remek, igazi
nyarat (és nyaralást) idéző görög süteményt készítettem.
2014. február 20.
Halpogácsa madársalátával és chilis joghurttal
Szardíniából és burgonyából készítettem ezt a laktató
halpogácsát. A madársaláta tavaszi jelleget, a chilis joghurt pedig édes -
tüzességet ad neki.
Cimkék:
burgonya,
chili szósz,
fehérbor ecet,
fehérbors,
HAL ÉS TENGER GYÜMÖLCSE,
kapribogyó,
lime,
madársaláta,
menta,
mustárpor,
petrezselyem,
szardínia,
yoghurt
2014. február 17.
Tavaszi orzottó
Nem, nem történt elírás…ilyen étel valóban létezik.
Dél-Olaszországban, Puglia környékén készítenek gersliből, azaz árpagyöngyből
„rizottó”-t és milyen jól teszik J
2014. február 12.
Gombás - krémsajtos pappardelle
A pappardelle nagyon széles metélt, kb. 1,5 cm szélességű és
fészek formára feltekerve árusítják. A durumlisztből készült változatot
használtam most, de létezik tojásos változatban is. Sőt.. a frissen készített
az igazi… azt mondják J
2014. február 9.
Fánkocskák
Mégsem múlhat el a tél fánk nélkül J
Szamóca receptoldalán (www.recept-oldal.hu) találtam egy
igen jónak látszó gyors fánk receptet, melyet kicsit átrendezve, személyre
szabva egy igazán kiváló, bár valójában nem 15, hanem 60 perces fánkocskát
kaptam
Baracklekváros bukta
Nagymama recept ez is… emlékszem, ahogy hajtogatta a kis
buktákat szorosan bele a tepsibe… még azt azt az
illatot is érzem, ahogy sült. Alig vártuk, hogy beleharaphassunk J
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)