kelt tésztára vágytunk, valami finom puha édesre a fejtett bableves után. Ezek a tekercsek igen kedvükre valók, de hogy mindenkinek a kedvére legyen, fele vaníliás, fele kakaós változatban készült. Jól megfértek egy tepsiben és mi sem vesztünk össze rajta.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2020. október 31.
2020. október 27.
Gnocchi snidlinges gorgonzola mártással
Gnocchit nem szoktam itthon gyártani, volt már rá példa, csak hogy kipróbáljam, de a készen kapható friss gnocchik teljesen jónak bizonyultak. A gorgonzola mártás meg édes testvére a gnocchinak, először Rovinjban volt szerencsém kóstolni. A mártásra is létezik több variáció, egyet mutatok most.
2020. október 25.
Cacciatore csirkecombok polentával
vagyis olasz vadász módra, sofrito alapon, amely alap nagyon jól bevált a bolognai ragunál. Lényegében ahhoz nagyon hasonló a metódus, pluszként a jóféle fekete oliva bogyó és a krémes parmezános polenta jön hozzá. Nyúlcombból is készíthető, de maga a ragu olyan gazdag ízű, hogy tésztával önálló ételként is megállná a helyét.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)