avagy mit süssünk, ha ennénk
valami finomat, de gyorsan ☺
Ilyenkor jön nagyon jól a kész leveles tészta. Meg a betározott
gesztenye massza. Meg a rumban eltett meggy..... Mert ez kb. ennyi :)
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. november 30.
2016. november 21.
Batáta krémleves cékla chipsszel
krémlevesből sosem elég, ugyebár ☺ De azért nem árt, ha az is mindig
másmilyen, akkor egész biztosan nem un rá az ember. Most olyan lett, ami még
nem volt. Batáta, azaz édesburgonya. És céklachips... ez megint egy újdonság,
ez üzleti, de készíthető házilag is, ahogy utána olvastam.
2016. november 14.
Pirított csirkemell csíkok saláta ágyon
Mindössze egy fél csirkemell volt
itthon, így a spanyol szakácskönyvemből kinéztem egy jó kis előételnek való
citromos csirke csíkok receptet. Aztán ez alakult tovább, mert közben a hűtőből
előkerültek ilyen - olyan zöldségek és gyümölcsök. Végül ebéd lett belőle ☺
2016. november 12.
Ricottás citromos kuglóf
Amióta megvan a kicsi, 17
cm-es kuglóf formám, még nagyobb örömmel sütök kuglófot. Nagyon szeretjük, a
délelőtti kávé mellé ideális egy szeletke belőle. Ez a mennyiség hamar elfogy,
nincs ideje megszáradni és inkább nekiállok egy újabbnak, ha nem volt még elég
belőle ☺
2016. november 5.
Sertés szűz káposztás rétessel és narancsos sütőtök pürével
bővebben körtés lila káposztás
rétessel és gyömbéres-narancsos sütőtök pürével ☺ A káposztás rétes izgatott, mert még nem is ettem, nemhogy sütöttem
volna. Aztán kellett mellé még ez – az, hogy komplett ebéd legyen. Mindenképpen
egy sült húsnemű, de.... még valami. Ekkor került elő a héten megsütött
nagydobosi tök bedobozolt és félretett 3 darabkája.
2016. november 4.
Spaghettini alla Carbonara
A Carbonara körül akkora a
felhajtás, heves indulatok dúlnak az ügyben, hogy melyik az autentikus változat.
Nos, amit Antonio Carluccio készít, azt hiszem, vitán felül áll ☺ Ő talán csak tudja, hogyan kell ☺ Tőle tanultam... már így a neten
keresztül, sajnos személyesen nem volt hozzá szerencsém. Egyszerű és királyi
eledel, őszintén szólva nem is értem, hogyan vetemednek az alap porra sokan ....
hiszen alig több mozdulat és igazi finom ételhez jutunk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)