nem tudom, valójában létezik-e
ilyen étel így, de valamiért nekem ez a név ugrott be, amikor ezt a sárgarépás,
babérleveles tejfölös marha ragut kigondoltam. A megvalósítás aztán a Ház Urára
maradt, de mivel ott voltam én is, ezért nekem jutott a leírás feladata. Nagy
adagot érdemes készíteni, mert remekül fagyasztható és igazi kincsként
előbányászható a későbbiekben.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2021. március 19.
Marha lábszár ragu Eszterházy módra
2021. március 15.
Tojásos sült rizs
vagy kantoni rizs néven is találkoztam már vele. Tuttira azért találták ki, mert mindig van maradék főtt rizs ☺ Mert ehhez nem csak hogy azt felhasználhatjuk, egyenesen arra van szükség, hogy a rizs jól behűtve álljon rendelkezésünkre. Frissen főzött rizsből nem működik. Ebben pirított tésztás rizs képezte az alapot, de természetesen alap esetben egy egyszerű főtt rizst tudunk használni.
2021. március 5.
Édesburgonya latkesz
vagy tócsni, ropogós, rengeteg néven fut. Valamennyi egy tőről fakadhat, nagyon hasonlóak. Egy azonban közös bennük... nagyon finomak és gyorsan elkészülnek.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)