Egy-egy próbától eltekintve nem
szoktam befőzni, sem lekvárt, sem befőttet nem teszek el. Ez az egyetlen
kivétel, mert ez annyira egyszerű és annyira finom, hogy kihagyhatatlan.
Gesztenyés süteményekhez, püréhez vagy csak úgy...
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2020. június 28.
2020. június 8.
Harcsa ajvarban párolva túrós nokedlivel
méghozzá duplán túrós az a
nokedli, mert a tésztájába is került egy kevés.
Az ajvar pediglen kiváló alapanyag is, nem csak grillezett húsok mellé
lehet enni. Akár tésztához akarunk mártást készíteni, akár egy ehhez hasonló,
pörkölt szerű szaftos halat vagy húst szeretnénk. Ha nagyon flancolni akarnék, akkor "harcsapaprikás túrós csuszával újragondolva" 😊
Spenótos Fetás rétes
ez a görög klasszikus – a
szpanakopita - nagy kedvencünk. A tengert és a kék eget hozzá kell képzelni....
Több esetben készült és fog is készülni ehhez hasonló, utazás alkalmával
megismert étel. A tenger illata, a feeling nem reprodukálható, de azért ki
lehet hozni a maximumot a dologból.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)