Igazi klasszikus, bár egy kis
csavar azért került bele. A nokedlibe, ugyanis egy kis kukorica liszttel
bolondítottam meg. Hogy attól-e, vagy csak azért, mert nagyon régen ettünk
ilyet, az egész étel úgy ahogy volt hamar eltűnt a tányérról.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. július 30.
2015. július 23.
Brokkolis fusilli
David Rocco olyan guszta
brokkolis tésztát főzött nem olyan régen a TV-ben, hogy feltétlenül el kellett
készítenem. Saját fagyasztású brokkolim volt is hozzá, jóféle fussili is és még
egy bontott zacskó fenyőmag is árválkodott a fiókban. Némi Grana Padano, egy
kevés petrezselyem és már kész is.
2015. július 10.
Sárgadinnyés rizottó provence-i fűszerekkel
Idén méz édes sárgadinnyék vannak
☺ Szinte kívánkozik mellé
valamilyen sós dolog, hogy az ízek még jobban kiteljesedhessenek.
A klasszikus sonkás kombináción
túl is érdemes próbálkozni, például ezzel a zöldfűszeres rizottóval.
2015. július 7.
Uborka koktél
Belelendültem a „poharazásba” de egy
jó kis hideg leves megmozgatta a fantáziámat, amit éppen akkor találtam meg,
amikor egy már-már kidobásra ítélt kígyóuborka árválkodott a hűtőben. Az
alapötletet aztán a magam képére formálva született meg ez a koktél, ami végül
elég messze esik az ötletadó recepttől, de ez így van jól ☺ A színén kívül más hasonlóság nincs is.
2015. július 5.
Mákos citrusos joghurtdesszert
Joghurtból mindenféle tejszín
nélkül nagyon jó kis krémeket lehet kavarni. A sűrű, görög tipusú joghurt kell
hozzá mindenképpen. Ha pedig egészen biztosra akarunk menni, akkor egy kevés
habfixálóval megerősíthetjük a krémünk állagát. Poharas desszertnek is kiváló
alapja keksszel és gyümölcsökkel.
2015. július 2.
Karalábé főzelék sajtos omlettel
Tejes karalábéfőzeléket képzeltem
el mára, ráadásul a régen használt lestyánnal fűszerezve. Szerencsére a
mostani zöld karalábékkal már biztosra lehet menni, ropogósak és finomak, ezért
nem is szoktam agyonfőzni őket. A sajtos omlett kitűnő feltét hozzá, főleg, ha
egy kis reszelt sajttal is megbolondítjuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)