Megint egy kép volt, amit magam
előtt láttam, az vezetett, a színek kavalkádja és a pirosra sülő hús és zöldség
illata.... és az 1 db csirkecomb, ami a hűtőben árválkodott. Kicsi tepsi adott
volt, pillanatok alatt megágyaztam a combikának és már csak sülnie kellett.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. október 31.
2016. október 28.
Gombaragu polentával
Olasz étel gyakran kerül a
tányérra és nem csak a tésztafélék. A polenta is nagy kedvenc de így gombával
még eddig nem került sorra. A gomba szerencsére most szotírozva már
rendelkezésre állt, mert igen kevés időm volt az ebéd elkészítésére. Negyedóra
múlva azonban már a tányéron gőzölgött a pompás fogás.
2016. október 23.
Szüreti sütemény szőlővel és olivaolajjal
érdekes receptre bukkantam egy
régebbi TV Paprika magazinban, és most jött el az ideje a megvalósításnak. A
tegnapi ragyogó napos idő, a mézédes mag nélküli szőlő szemek, az olajfa
folyékony aranya... igazi szüreti süteménnyé teszik ezt az egyszerű kevert
tésztát. Olaszországban a szüret elmaradhatatlan kelléke, de kóstolás után úgy
gondolom, szüret nélkül is kár lenne kihagyni.
2016. október 21.
Gesztenye krémleves zöldségekkel
Itt az ősz, a melengető, fűszeres
krémlevesek ideje. Igyekszem újabb és újabb ízeket kipróbálni, megkóstolni. Most
érkezett el a gesztenye ideje, mivel egészen jó készre főzött gesztenyéket lehet
kapni. Magunk is megfőzhetjük persze, akkor még jobb lesz, de a hétköznapok
gyorsabb levese ezzel is tökéletes lesz.
2016. október 16.
Sertés szűz Sztroganoff módra
A Stroganoffról a bélszín ugrik
be elsőre de itt meg is állhatunk. Jobban járunk, ha a sertés „bélszínjét”,
azaz a szűzpecsenyét választjuk ehhez az ételhez. A bélszín azért nem egy
standard hozzávaló, a sertésszűz inkább elérhető árban is. A marha más
alkatrészével persze lehet kisérletezni, de mi nem tettük.
2016. október 10.
Tonhal saláta lencsével
az apró szemű, sötét zöld puy-i
lencse kiválóan alkalmas salátákhoz. Sőt, ezt igazából vétek másra, úgymint
levesnek vagy hagyományos magyar főzeléknek elkészíteni. Azért mert gyenge,
lágy és nagyon vékony a héja. Íze pedig kifinomult, karakteres, egyszóval
finom. Tonhallal is remekül érvényesül.
2016. október 9.
Tökös-mákos rétes
a sütőtökös változat, mert ez
izgatott jobban. A legújabb kedvencemből, a Hokkaido tökből készült de biztos
hogy a többi sütőtök fajta is alkalmas erre a szerepre. Arra kell csak
figyelni, hogy a cukor mennyiségét próbáljuk meg az egyéni ízlésen túl a tök
édességéhez igazítani.
2016. október 4.
Céklás krémfehér sajtos tészta
Ez aztán egy csoda dolog ! Az
eredeti receptben dió is szerepel, de az még legalább 1 hónap, mire lesz friss.
Addig nem akartam várni, így szokás szerint elkanyarodtam, nem is kicsit. A fő
elem, a cékla az egyetlen, ami maradt, az eredmény viszont így is igencsak
említésre méltó.
2016. október 2.
Burgonya tortilla
illetve az a bizonyos spanyol
étel ihlette. Burgonya és édesburgony tojással... ez az alapja. Ahelyett, hogy
a klasszikus bő olajban sült krumplival indítanánk.... itt jön nálam egyből a
kanyar ☺ Kicsit másként, egyszerűbben,
gyorsabban és nem olajban tocsogósan... íme:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)