Újabb konyhai eszköz került a
háztartásunkba, amivel saját kezűleg süthetjük a habrolókat. Az édes változatba
elég egy tejszínhabos vagy ricottás töltet, a sósnál pedig a legismertebb a sajtos roló. Van
ám azért ezeken felül is elég sok variáció. Tojással, füstölt tarjával is
készülhet egy igazán belevaló töltelék.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. december 31.
2016. december 21.
Kekszgolyó variációk
Annyira egyszerű, és ezer féle
ízben készíthetjük. 1 óra alatt elkészült a képen látható adag és már a konyha
is rendbe rakva. Semmiség.... Ilyenkor karácsony előtt mindenütt lehet kapni már
darálva a háztartási kekszet. De ha ez nincs, akkor sem túl nagy munka
ledarálni, egy hagyományos diódarálóval, de gondolom az aprítógépek is
megbirkóznak a feladattal.
2016. december 19.
Keralai kókusztejes csirkeragu
igazából egy lágy curry bő lével
a dél-indiai Keralából, ahol az uralkodó ízvilág a kókusztej, fahéj, kardamom
körül forog. Illatos és melengető is kókusztejnek és az éppen csak finoman
megjelenő csípősségnek köszönhetően. A recept forrása Camellia Panjabi eredetije,
amit egy kicsit egyszerűbben készítettem el.
Cimkék:
chili,
csillagánizs,
csirkecomb,
fahéj,
gyömbér,
indiai,
kókusztej,
koriander,
kurkuma,
LEVES,
petrezselyem,
római kömény,
sárgarépa,
VILÁGKONYHA,
zöldborsó
2016. december 9.
Rostélyos gesztenyés kelbimbóval
Egy jól megsütött rostélyos önmagában is kiváló. Egy különlegesebb körettel azonban még jobbá tehetjük. Ez az összeállítás egy angol klasszikus, náluk a karácsony elmaradhatatlan kelléke. Az biztos, hogy a gesztenye miatt inkább télen kedveljük mi is. Ketten dolgoztunk most is... ketten is írtunk 😊
2016. december 4.
Szilvalekváros hókiflik
A hókifli és a mákos gyűrű
ikertesói ☺ De mégis mások, jóféle,
igazi szilvalekvárral töltve. Nem is igazán kiflik, mert csak félbehajtottam
őket. Ezeket a süteményeket régen disznózsírral készítették, amit ma is érdemes
megtenni. Ezt a fajta omlósságot semmi más zsiradékkal nem lehet elérni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)