Egy kis rózsavízzel is
megízesítve, mert így olyan varázslatos, keleti, ezeregyéjszakás lett. Az
alapja egy vajas – tejes keksz tészta, melybe sokféle fűszert, magvakat
tehetünk. Az újdonság talán az, hogy a kókuszreszeléket – mivel kifejezetten
nagyméretű reszelékek voltak – kávédarálóval megdaráltam. Így inkább egy
durvább kókuszliszt lett belőle. Ezúttal végre a kekszpecsétemet is
kipróbáltam.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. április 24.
2016. április 22.
Crostini spárgával és tojással
vagyis amolyan pirítós féle, de ez nem a
hagyományos módon készült. Már csak azért sem, mert garam masalával
megfűszerezett vajban pirult a kenyér, és a spárga is abban párolódott.
Egyszerűnek mondható étel, az időzítés az egyedüli, amire oda kell figyelni. Ha
pedig kész, azonnal meg is kell enni.
2016. április 21.
Bulgur piláf harisszával és sárgabarackkal
Igazi GoodFood ☺ a látványába szerettem bele először.
A Lássunk világot a konyhában játék 5. fordulójára készült ez is, melyben a
Habverő és Fakanál blogon most az arab világ ízei közül kellett választani. Eredetileg
köretként funkcionálna, de olyan finom lett, hogy csak úgy magában ettem, egy
kis saláta elég volt mellé. Egyébként, ha mégis, akkor egy szelet citromos sült
vagy párolt halfilé jöhet mellé.
2016. április 19.
Kacsacomb ropogósra sütve
Nem sütöttem még kacsacombot,
keresgéltem recept ügyben, rengeteg féle létezik. 2 kis fiatal állat combjáról
van szó, ezért serpenyőben sütöttem őket. Biztos voltam benne, hogy megsülnek
rendesen. A végén csak a bőrét pirítottam grill alatt. Brokkolis krumplipüré
került mellé a tányérra.
2016. április 18.
Kakaós kocka bögrésen Blogkóstolóra
Újra Blogkóstoló (28.) és újra
Takarékos konyha ☺ Sasó a
házigazda és Éva blogját kaptam megint, aminek nagyon örültem. Korábban a krumplis pogácsa receptjét választottam, melyet azóta is buzgón sütögetek, mert
nagyon szeretjük. Most is sikerült
nagyon jót választanom, egy egyszerű kakaós bögrés kevert sütit. Ami csokis, az
nálunk kedvenc, ezt is nagyon szerettük.
2016. április 14.
Paprikás krumpli galuskával
egy kicsit olyan ez is, mint a
lecsó: mindenkinek megvan a tuti receptje ☺ Ez is egy olyan, ráadásul egyesek számára talán szentségtörően, még
galuska is került bele. Vajas. Mert nálunk így szerettük mindig. Még vannak
régi krumplik, most kell enni, mert ez
is abból az igazi.
2016. április 12.
Hummusz - csicseriborsó krém
Nagyon szerethető, egyre
népszerűbb „kencefice” ☺ Amikor
először ettem ilyet, akkor még alig lehetett csicseriborsót kapni. Ma már nem
probléma, akár szárazat akár konzervet találni. Ez utóbbit választottam,
tökéletesen megfelel erre a célra. A kedvenc spanyol üvegesem túl szép, azt
sajnálom összetörni.
2016. április 10.
Sertés flekken babsalátával
A tarja az egyik kedvenc sertés
alkatrészem. Felnőtt sertés.... nem
malac ! Szeretem megvárni, míg felnő a kis drága ☺ A tarját hirtelen kisütve igazi gyors és fenséges ízű sült hús
szeleteket kapunk, melyek kellően szaftosak is szemben a karajjal. Egy
különleges spanyol babsalátával akár ünnepi fogás is lehet.
2016. április 5.
Sáfrányos rizottó spárgával
A spárgát magam fagyasztottam még
tavaly, a szezon végén. Blansíroztam, majd adagolva ment a fagyasztóba. Csak az
állaga változott kicsit, a finom spárga íz megmaradt és a sáfránnyal együtt
varázslatos kombinációt alkot. Valódi sáfrányt használjunk, hiszen ő az egyik
főeleme az ételnek. Ez most a sáfrányról szól, ne helyettesítsük semmi mással☺
2016. április 3.
Krémtúrós kosárkák
Újabb kis sütőforma került végre
sorra, ezek is itt várták már a lehetőséget hónapok óta ☺ 10 cm átmérőjű kis tortácska formákról van szó, vagy
kosárformának is mondhatnám. A lényeg, hogy egy tésztafészket süthetünk benne,
amit aztán bármilyen finomsággal megtölthetünk. Ezúttal egy túrókrém mellett
döntöttem, a tetejére pedig gyümölcs, illetve lekvár került.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)