igazi louisianai, new orleansi
specialitás, egy paradicsomos, kicsit füstös sűrű ragu a jellegzetes cajun fűszerezéssel,
kakukkfűvel, szegfűborssal és köretként a feketebabos rizzsel, ami az egész
karibi térségben nagyon kedvelt. Nem mellesleg nálunk is ☺
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2017. február 25.
2017. február 22.
Gasztropajti kakaós meggyes piskótája
Gasztropajti – és tényleg, nomen
est omen. Egy igazi pajtis, huncutul mosolygó, kedélyes, jellegzetes sapkájában
és kék pólójában a monitorról ránk mosolygó kedves figura.... volt. Sajnos már 2 hónapja az Égi Konyhában főzőcskézik, sütöget és írja szorgalmasan
blogjába a kis történetekkel fűszerezett receptjeit.
2017. február 21.
Avokádó saláta bébispenóttal és tojással
nagyon zöld és nagyon tavaszváró ☺ Vacsorára ideális választás, én még
kenyér féleséget sem ettem hozzá, csak úgy magában lakmároztam.
2017. február 19.
Krumplipüré szuflé
ami lehet egy megújított köret a
maradék krumplipüréből, de önálló étel is akár egy nagy tál salátával. Attól
függ, mi minden kerül még bele és a belevalók variációja itt is igazán bőséges.
Zöldségek, szalonna féleség és fűszerek, sajt ezek segíthetnek a kedvünkre való
ízek megalkotásában.
2017. február 15.
Tejfölös omlós pogácsa
vagyis egy egyszerű pogácsa, ami
egy élesztős omlós tésztából készült, tejföllel lazítva. Ennyi ☺ Egy jó kis tartalmas leves kísérője,
második fogása vagy csak úgy.
2017. február 12.
Fasírtgolyó batátával és rukkola mártással
a fasírt férfimunka nálunk, a
hozzá tálalt köretnél azonban előfordul, hogy ki-ki mást készít magának. A
klasszikus krumplipüré mindig tökéletes mellé, de én időnként szeretek
variálni. Főleg, hogy gyakran vannak „raktáron” csak úgy megvett alapanyagok.
Na ilyenkor jön el azoknak az ideje ☺
2017. február 7.
Camembert sütőben sütve
többször is elém került az utóbbi
időben különböző változatokban, meg kellett már kóstolni. A kenyérrel tunkolás
helyett én azonban rizsköret mellé akartam tálalni, ezért született végül ez a
megoldás. Reggel még 3 almát gyorsan vörösborban posíroztam, az is mellé
került. Elmondhatatlanul különleges íze és állaga lesz a camembert sajtnak a
sütéstől, áttetsző csoda lesz belőle ☺
A hozzá adott fűszerek csak fokozzák a hatást.
2017. február 5.
Palócos csirkeleves
Azért csak palócos, mert
csirkéből készült, és őszintén szólva nem is néztem utána, pontosan minek kéne
benne lennie hogy palócnak nevezhessük. Ez az én változatom ☺ A csodálatos gyenge sárga hüvelyű babból
már sok minden készült, nem tudom megunni. Érdemes nyáron feltankolni belőle és
adagokban lefagyasztani. Ilyenkor télen felbecsülhetetlen.
2017. február 1.
Ricotta vagy túrófánk vérnaranccsal
A két lehetőség közül most az
elsőre esett a választásom, mert ez volt éppen itthon. De ez a recept túróval
is működőképes. Nem az a klasszikus fánk műfaj, bár ha jól sikerül (és miért ne
sikerülne jól? ) kívül ropogósra pirul, belül pihe-puha. Szalagja azonban nincs
☺
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)