Mákpróbát tartottam ☺ Nemrégiben Ausztriában jártunk és vadmákot
találtunk, őrölve, csomagolva. Érdekesnek és izgalmasnak tűnt, ezért vettünk
belőle. A hókifli pedig nagyon régen nem szerepelt az étlapunkon... sőt, talán
én magam még nem is sütöttem soha. Éppen ideje volt már.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2014. november 30.
2014. november 28.
Tepertős pogácsa és szilvalekváros papucs
Hódmezővásárhelyi ez a recept, a
Nagymamám békebeli receptje. Akkoriban házi zsír, házi tepertő mindig volt
kéznél így ez a pogácsa igazán tartalmasra, laktatóra sikeredett. Nálunk is
házi zsír készült és ilyenkor a friss tepertőből kihagyhatatlan ez a pogácsa.
2014. november 26.
Szívsaláta - ami a kamrából kikerül
Ezt a salátát teljesen ötlet szerűen dobtam össze. Gyönyörű szívsalátát találtam és igazából nem kóstoltam még ilyet, hát itt volt az ideje. A többi hozzávaló meg... tényleg ötlet szerűen jött. Sok mindent rejt a hűtőszekrény meg a kamra, amire elsőként nem is gondolnánk, pedig ha találkoznak egy salátában, akkor csodák tudnak születni.
2014. november 19.
Erdőjárók rizottója
Igazi őszi ételre vágytam, mind
ízben, mind színekben. Ráadásul a hűtőben is hevert néhány alapanyag, ami
önmagában kevés volt, de ahhoz elegendő, hogy együtt némi rizottórizs
társaságában egy gazdag, szemet – lelket gyönyörködtető ebéd kerekedhessen ki
belőlük.
2014. november 15.
Blogkóstoló 19. összefoglaló
49 résztvevő, 55 fantasztikus recept! A 19. forduló lezárult és örömmel jelenthetem, mindenki nagyon jól teljesített, többen nem is egy receptet választottak a nekik sorsolt blogról, hanem egy egész menüsort. Tegyük hozzá, elég speciális nemzetközi étlapunk lett.... levesek, előételek csak módjával, főételből már bőségesebb a választék. A desszert szekció tarolt, finomabbnál finomabb sütik, piték kerültek az asztalunkra. Levezetésnek aztán még néhány sós rágcsa, falatocska zárja a sort.
2014. november 13.
Narancsos-gombás szarvasragu
Úgy alakult, hogy megajándékoztak
bennünket egy jó kilónyi gyönyörű szarvascombbal. Az rögtön egyértelmű lett,
hogy ennek az elkészítése férfimunkát kíván, így most kényelmesen szemlélődve
követtem az eseményeket.
2014. november 10.
Pikáns almás sütőtök krémleves
Hugh Fearnley Whittingstall...
igen, már megint ☺ A
Szakácsmustrára már elküldtem néhányat, ezt most játékon kívül, mert amúgy is
szeretek Hugh-tól mazsolázni. A sonkatökből, melynek nyakából a tökös-almás csirkemell készült, megmaradt a maggal teli gömbölyded része. Ebből szintén
almával készült ez a krémleves.
2014. november 5.
Túrógaluska
Van nekünk egy jól bevált
túrógombóc receptünk. A Sünis kanál blogon azonban láttam egy remek ötletet,
galuskának formázva a gombóc tésztáját kiváló sós ételt készíthetünk.
2014. november 2.
Rizskoch
Azok közé tartozik ez is, amiket
szeretünk, mégis ritkán kerülnek az asztalra. Az ok persze ismeretlen ☺ 7-8 éve is van annak, hogy utoljára
készítettem. Azóta kiművelődtem a rizsek terén és most kerek szemű Arborio
rizsből készült, ahogy azt kell.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)