Egy egyszerű kefíres kevert
tészta kicsit megbolondítva. A kefírben olyan anyagok vannak, amiktől különösen
finomak lesznek a kevert tészták. Ez a recept ráadásul még mérleget sem
igényel, egy normál pohárral mindent ki tudunk adagolni. A tetejére pedig
idénygyümölcsök ezerrel ☺ tetszés
szerint.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. június 28.
2015. június 25.
Pikáns marokkói hal
amit nagyon nagyon köszönök Évinek, mert fantasztikusan finom. Igyekeztem a hozzávalókat csak annyira
magyarítani, amennyire muszáj volt. Nílusi sügérre esélyem sem volt pl. de a
helyette felhasznált afrikai harcsa tökéletes választásnak bizonyult. Volt
néhány kisebb darab filé itthon, abból készült ez a csodás étel.
2015. június 18.
Padlizsános paradicsomos tészta
PPP azaz padlizsán - paradicsom - parmezán! Nagyon szeretem a padlizsánt és
különböző formában szeretem kipróbálni is. Valahol valamikor ettem egy nagyon
finom padlizsános-paradicsomos tésztát, nagyon jó emlékek maradtak róla. Ezt
próbáltam most reprodukálni. A olasz tésztaételek egyszerűsége és ízgazdagsága
ez esetben is lenyűgöző.
2015. június 13.
Mentás spárga krémleves
Még van spárga és már van nagy meleg, amikor jólesnek a
krémlevesek. Hidegen is, melegen is hűsítőek. Ezt a hatást tovább fokozhatjuk
egy kis friss mentával és joghurttal. A gyors folyadék pótlásnak igen kellemes
módja ☺
2015. június 9.
Epres kevert
ami pontosan olyan egyszerű, mint
a neve ☺ Lassan vége az eper szezonnak,
hogy átadja a helyét a következő kedvenceknek. Azért még egy kis süteményt csak
összehoztam belőle, egy igazi gyors és
egyszerű kevert tésztát. Ez egy régi recept, mindenféle gyümölccsel működik.
Pont eperrel nem próbáltam még, hát most ez is megtörtént.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)