vagyis csőben sült, tejszínben párolódó vékony krumpli és
édesburgonya szeletek. Köretnek vagy magában salátával.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2020. január 31.
2020. január 18.
Meyer citromos mákos sütemény
A mák-citrom páros rendkívüli
finomságát sokféle módon kihasználom. Elég, ha a csodás kekszgolyókra gondolunk, de kuglóf formában is szerepelt már. A citromok királyának, a Meyer citromnak
pedig most van a szezonja. Örömmel látom idén, hogy egyre több helyen kapható. Így,
hogy ilyen bőség van belőle, egy citrom mázzal is felturbóztam a sütimet.
2020. január 11.
Bableves fehér kolbásszal
és paradicsommal, zöld
fűszerekkel. Érdekességét a bajor fehér kolbász adja. A mienktől teljesen
eltérő ízvilágú. Pirospaprikát és fokhagymát nem, ellenben zöld fűszereket
bőséggel tartalmaz, állagra a krinolinhoz hasonló. Édes magos mustárral és bajor pereccel kiváló reggeli, de
leves betétnek sem rossz.
2020. január 4.
Pastitsio a görög rakott tészta
ahogy mi szerettük - ez esetben
egy zseniális olasz – görög fúzió. Bolognai raguval készült, lévén ez volt
itthon készen, de a hosszú lyukas csőtészta, a παστίτσιο (ziti) hozza a hamisítatlan görög
hangulatot. Az eredeti görög ragu egyébként nem áll messze a bolognai
ragutól.... ahogy a pastitsio sem a lasagnetól.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)