Kaptam egy új wok serpenyőt, egy
pont nekünk való méretű, 24 cm-est ☺
Fel kellett avatni és ilyen ételt nagyon régen nem csináltam. Talán a megfelelő
edény hiányzott hozzá? Lehet, de a lényeg az, hogy most eljött az idő.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2019. március 23.
2019. március 16.
Bécsi sült túrós palacsinta
Többször volt már olyan, hogy a
blogokon és főzős csoportokon hurrikán szerűen végigsöpört egy-egy recept. Nos,
ez is egy ilyen eset ☺ A
receptek mindenütt ismétlődnek, de én is leírom azért. A palacsinta tésztára
pedig mindenkinek megvan a saját jól bevált receptúrája, arról nem szólnék.
2019. március 4.
Brokkolis kéksajtos quiche
Régi vágyam volt egy hosszúkás
pitesütő forma. Mert csak ☺,
mert más, mint a kerek és könnyebben tárolhatók a négyszög alakú szeletek, mint
a körcikkek. Lett végül és éppen ideje volt felavatni. A quiche (kis), vagy
pite nagy kedvenc, rengeteg féle töltelékkel készülhet és hidegen-melegen
egyaránt nagyon finom. További quiche receptek itt találhatók.
2019. március 2.
Mandulás kelt kalács
Először kekszre gondoltam, amikor
megvettem a darált mandulát, de végül – a diós kalács mintájára – a kelt
mandulás kalács mellett döntöttem. Nem bántam meg, a foszlós, lágy tészta a
pirított mandula aromájával páratlan élmény volt.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)