Jókora cukkinikre sikerült szert
tennem és a konyhai robotgépünkhöz is beszereztünk egy ázsiai szeletelő
betétet, ami gyönyörű Julien-re szeletel. Adta magát a dolog... ezek a cukkinik
egy pitében fogják végezni.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. augusztus 31.
2015. augusztus 27.
Cukkinis rizses rétes
egyszer valahol, valamikor ettem
egy ehhez hasonlót. Nagyon jó volt, azóta is megmaradt valahol hátul az
emlékeimben. Aztán most kaptam egy méretes cukkinit, volt éppen főtt rizs is,
így sort kerítettem rá. Egész más, mint a korábban készített cukkinis pite (recept itt ), de hogy melyik a jobb? Nehéz kérdés. Mindkettőt meg kell kóstolni.
2015. augusztus 20.
Őszibarackos csirkemell csíkok
Másodszorra főztem most, az első
még tavaly olyan hamar elfogyott, hogy esélyem sem volt lefotózni ☺ Egy 2010-es Príma Konyha magazinban talált
recept alapján készült, kicsit több fűszerrel, mert hát mégis csak..... Ami elengedhetetlen hozzá, az a zamatos sárga
színű magvaváló őszibarack.
2015. augusztus 16.
Görög töltött káposzta citromszósszal
Olyan régóta fenem a fogam erre
az ételre és aztán mindig kimarad. A nehézségét az okozza csak, hogy a
megfelelő levélszerkezetű káposztát megtaláljuk. Ami hajlékony, tekerhető,
csavarható és nem megy szét. Ez most is csak részlegesen sikerült.... de hát
nagy dolog. Alapvetően nem szépségversenyre készülünk, hanem egy jót akarunk
enni ☺
2015. augusztus 11.
Töltött paprika
Nem tudnám megmondani, miért csak
egyszer egy évben, de valahogy mindig így alakul. Ha kora ősz vagy késő nyár
van, jön a menetrend szerinti töltött paprika ☺ Amikor megjelennek a színesedő, narancssárgába és pirosba hajló
paprikák.... azokat szeretem, akkor jött el az idő.
2015. augusztus 10.
Saláta parádé
Paradicsom és uborka - ez az a
két saláta hozzávaló, amire egész évben vágyunk, az igazán jóízű, érett
példányokat azonban csak ilyen tájt lehet beszerezni. Használjuk ki a
lehetőséget, még megunni sem fogjuk őket, hiszen a variációk tárháza szinte
végtelen. Jöjjön itt néhány egyszerű, gyors, tökéletes nyári vacsorának való - csak úgy, ötlet szinten:
2015. augusztus 6.
Bajor krumplisaláta
Nem a klasszikus értelemben vett,
nálunk megszokott saláta, inkább egy különleges ízesítésű hideg törtkrumplinak
mondanám. Bajorországban a sülkolbász mellé kínálják. Felturbózható még
vékonyra szeletelt uborkával, retekkel is. A grillezett lazacszeletnek is
pompás kísérőjének bizonyult, de én még csak úgy, magában is nagyon szeretem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)