Nemrégiben fedeztem fel ezt a
fajta bablevest, amit fejtett vagy száraz babból is elkészíthetünk. Jóval könnyebb
műfaj, mint a klasszikus csülkös, igazi vonzerejét a tálalási mód adja, reszelt
parmezánnal megszórt pirítóssal ágyazunk meg neki.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. május 27.
2015. május 14.
Epres - spárgás copfocska
illetve bármilyen más rövid
tészta. Az eper és a spárga szerencsés találkozását már tavaly megtapasztaltam
az epres spárgás rizottóban. Biztos voltam benne, hogy egy finom tésztával sem
fogok mellényúlni. A citromos olivaolajos köntös pedig mindkét főszereplőnek
nagyon jót tett.
2015. május 10.
Currys omlett spárgával
Spárgázzunk ! Egészen elfogadható
áron kapható már a spárga, a szezon pedig rövid. Mindent bele, spárgát is
spárgával ☺ Egy csomaggal vettem
gyönyörű zsenge zöldet és néhány szálat kivettem a vasárnapi villásreggelihez. Már ennyi is elég, hogy íze és látványa
feldobja az ételt.
2015. május 7.
Caprese az örök kedvenc
Még éppen hogy elkezdődött a jó idő, nem is reméltem, hogy
lesz már finom húsos és édes paradicsom. Ez a szabálytalan forma mindenesetre
ígéretes volt és nem is csalódtam. Nem a késő nyári telt ízek, de mégis... A mozzarellák már be vannak tárazva,
bazsalikom a balkonon, nagyon vágytam
már erre a végtelenül egyszerű csodás salátára.
2015. május 5.
Gesztenyés sárgabarackos rizottó
Az úgy volt, hogy gesztenye....
főtt gesztenye kb. 15 dkg-os, van még belőle, hát akkor használjuk is. Láttam
is egy ötletet, de nem kaptam azt, amit akartam. Ekkor került kezembe az aszalt
sárgabarack.... a többi már jött magától.
2015. május 3.
Tejfölös karalábéleves
Igaz, hogy szinte egész évben
kapható már a finom zöld gyenge karalábé, azért valahogy mégis a tavaszhoz
kötődik nekem igazán. Talán azért, mert akkor kezd életre kelni a piac, ott a
sok friss üde zöld salátaféleség, a sárgarépa, retek, hagyma.
Tejfölösen igazán finom leves
lett belőle.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)