ahogy Hugh Fearnley Whittinstall
csinálja... vagyis majdnem úgy. Abban azonban egyetértek vele, hogy ez egy
igazán kényeztető fogás akár csak magában is.
Érdekes, hogy olyan ízek jönnek elő így a spenótból, amik eddig rejtve
voltak.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. október 28.
2015. október 25.
Cannelloni spenóttal és ricottával
avagy a Háza Ura kedvence ☺ Ehhez képest még nem próbálkoztunk
meg vele, talán egyszer régen, de az elég felejthetőre sikeredett. Most a
Streetkitchen blogon egy nagyon izgalmas és egyszerűnek ígérkező receptre
bukkantunk, igaz más töltelékkel. A
szósz onnan, a töltelék innen.... így lett kerek, azaz inkább cső.....
2015. október 20.
Zellerkrém leves kurkumával
Nagyon rákaptam a krémlevesekre,
akár a meleg, akár a hideg változatuk igazi ínyencség tud lenni. A zeller a
maga intenzív ízével érdekes kihívás a fűszerezést illetően. Nekem azonban
megvan a jól bevált hozzávalóm. Ebben a quiche-ben ugyanez a fűszerkeverék
szerepel és most is ugyanolyan jó szívvel ajánlom. Nagyon jól működnek együtt a
zellerrel ezek a fűszerek, kiemeleik egymás ízét.
2015. október 17.
Sacher torta
Ünnepi torta készült, születésnapra, a recept
pedig a dr. Oetker féle „Bécsi sütemények” könyvben leírt változat. Jobbnak
láttam nem keresgélni további recepteket, mert garantáltan nincs két egyforma,
amit egy ilyen emblematikus desszert esetén nem is igazán értek.
2015. október 14.
Narancsos édeskömény saláta
Ezt a salátát könnyű összerakni.
A nehézség abban lehet, hogy egyszerre megkapjuk a hozzávalókat. Talán mostantól egyszerűbb lesz, mert jönnek
majd az egyre jobb ízű narancsok. Az édesköményhez meg szezontól függetlenül
hozzájuthatunk, ott a kérdés csupán az, mennyit szánunk rá. Kis utánajárással
és szerencsével azonban nem lesz ez egy eget verően drága saláta. Az ízélmény
pedig mindent megér ☺
2015. október 11.
Almás rétes bécsiesen
A töltelékre gondolok az
elnevezésnél, mert a rétestészta elkészítésére nem vállalkoztam. Lehet, hogy
egyszer az is eljön, de most a töltelék érdekelt elsősorban. Nem készült még
nálunk almás rétes, ezért több receptet összedolgozva kialakítottam a
sajátomat. Mindenképpen a darabolt almás változatot szerettem volna, nem a reszeltet. Jó lett, megtartjuk ☺
2015. október 5.
Paradicsomos gombaragu kagylótésztával
Régen hoztam már tésztaételt,
pedig a szokásos heti pasta megvolt az utóbbi hetekben is. Ismétlések, vagy
éppen maradékok felhasználásával készült ad hoc ételek nyilván nem kerülnek ki.
Most azonban egy eddig még nem szerepelt finom ragu készült, így:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)