ami nem is amolyan igazi torta,
inkább egy omlós pite jó sok szilvával és a végén nyakon öntve egy kis
fahéjas-vaniliás tejszínes öntettel. A quiche egyik édes változata, amit más
gyümölccsel is biztosan elkészíthetünk. Nem tudom, honnan a recept, pár éve
találtam és akkor megsütöttem, a recept pedig bekerült a sütis füzetbe az
ismétlésre érdemes sütnivalók közé.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. szeptember 27.
2015. szeptember 24.
Vajas morzsás karfiol
Történt, hogy a szilvásgombóchoz egy kicsit túlméreteztem a pirított vajas morzsát. Elég sok megmaradt és én
nagyon nem szeretek semmit kidobni. Ilyenkor jön a gombhoz a kabát módszer,
ezért keresgéltem zsemlemorzsát igénylő recepteket. Több esélyes is lett, de
közben eszembe jutott a jó öreg vajas karfiol. Gyerekkori emlék, idejét nem
tudom, mikor ettem utoljára.
2015. szeptember 16.
Paradicsomos túrós párna
Azt gondolnánk, hogy a paradicsomhoz
csak a ricotta passzol, pedig egy jól eltalált fűszerezéssel a tehéntúróval is
mennyei összhangot alkot. Mindez egy ropogósra sült levelestészta ágyon..... de
nézzük, hogyan is készült.
2015. szeptember 8.
Harcsafilé paradicsomos babsalátával
Az utolsó finom, érett óriási
paradicsomok – amelyeket méltatlanul befőző paradicsomként, halomba dobálva
árulnak. Pedig.... milyen másak ezek, mint a szemre csodaszép, de ízben igen
csak szerény képességekkel bíró biliárdgolyók ☺
De valami újítás kellett már,
ezért most egy fehérbabos – lilahagymás salátába került. Megkoronázva egy szép
szelet grillezett harcsafilével.
2015. szeptember 4.
Szilvásgombóc
amolyan békebeli... igazi.... Nagymama féle ☺ Családi recept
alapján készült, de nyilván vannak
hasonlóságok a neten is fellelhető receptekkel. A mi tésztánk kicsit zsírosabb,
jóval puhább és nem kerítünk túl nagy feneket a gombócok megformálásának. Csak
egyszerűen, hatékonyan ☺ A
végeredmény pedig önmagáért beszél.
2015. szeptember 2.
Jamie füge salátája
Jamie Olivernél találtam ezt az
egészen izgalmasnak tűnő salátát. El is „raktároztam” magamban, mert tudtam,
hogy ez igazán a nekünk való ízvilág lesz.
Már csak a fügére kellett
várni....
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)