a bulgurnak 2 féle változata
létezik, ami a szemek méretét illeti Többnyire a nagyobb szemű törtbúzát, a
„török rizst” ismerjük, az már mindenütt kapható. Létezik azonban egy apróbb
szemű változat is, ami török boltokban beszerezhető. A kuszkuszhoz hasonló
módon lehet felhasználni, például ilyen salátákhoz is.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2020. május 31.
2020. május 26.
Bolognai spagetti
Ez a recept a Street Kitchenről
van, majdnem egy az egyben. Ilyenkor megdől minden axióma, hogy a recept nem
kotta.... khm.... hát néha pedig az, legalább is mankó. Mert ez jól bevált,
akkor minek variálni? Na jó, egy kicsit azért kellett.... de nálunk is
férfimunka volt.
2020. május 24.
Spenótos spárgakrém leves mentával
egy igazi klorofill eszenciát
sikerül gyártanom csupán azért, mert megmaradt 10-12 db zöld spárgám és egy
maréknyi bébi spenótom ☺ Akik ismernek már, tudják, hogy a
legjobban az ilyen főzéseket szeretem. Emlékszik még valaki, hogy volt egy
angol sorozat, a Food Poker? Na azt nagyon szerettem.... azóta is űzöm itthon,
amikor a meglévő dolgokból kell valamit összehozni.
2020. május 21.
Üvegtészta zöldségekkel
a kedvenc „gyorsételem” a jó
értelemben véve, Csupa szín és íz, mégis egy könnyű fogás és nagyon hamar
elkészül. Több féle tésztával készítettem már hasonlót, de ez és a rizstészta lett
talán a kedvencem. Mehet bele minden féle zöldség, de még előre lepirított
csirkemell falatkák is.
2020. május 20.
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus páros, klasszikus tavasz köszöntő. Egyszerű és
egyszerűen csodás. Nem érdemes variálni, ki van ez már találva.
2020. május 11.
Spárgás juhtúrós quiche
Cserélj ki pár hozzávalót és egy
egészen más étel születik! Ez is lehetne a mai mottó. A spárga ilyenkor alap
hozzávaló, a juhtúró megvolt. Került még bele friss petrezselyem és friss
snidling. De a 2 stampedlis pohár ma is szerephez jutott ☺☺☺
Paradicsom leves bazsalikommal
Ez azon kevés ételek egyike, amit
szerettem a menzán is és később a munkahelyi üzemi étkezdében is. Hajdani
főnököm mondása jut eszembe mindig: az a titka, hogy mindent ki kell spórolni
belőle ☺ Ugyanis otthon, a
házilag eltett valódi passzírozott paradicsomból sosem sikerült olyanra.
2020. május 6.
Spanyol narancsos gombás csirkeragu
ezt az ételt egyszer régen már
megfőztem, valószínűleg a blog nem létezett még akkor, mert nem került fel ide.
Spanyol varázslat illatos édeskés sherryvel, fanyar narancshéjjal mazsolás
rizzsel. Ha több ujjunk lenne, akkor nem csak 10-et nyaltunk volna meg utána ☺
2020. május 4.
Debreceni karaj
Igazi férfimunka nálunk ez is.... én csak
leszedem a sápot ☺ Frissen kisülve a kilógó kolbászvégek... hmmm,
kihagyhatatlanok. Már ha sikerül időben lecsippentenem őket.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)