minden földi jóval egy
sütőzacskóban összezárva. Két szép fiatal kacsa combika várt felhasználásra....
és megint valami nagyon szines, nagyon ízes valamire vágytam. A sütőzacskós
módszer már többször bizonyított, a gyümölcsös aromás ízvilág pedig nagy
kedvencem. Meg egy kicsit a tél szürkeségét is meg kell már törni valami édes,
meleg, illatos lakomával.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2017. január 31.
2017. január 28.
Sushi tekercsek és pácolt gyömbér
Ismét egy első próbálkozás,
pontosabban kettő. A pácolt gyömbért eredetileg készen akartam venni, de
valahogy nem volt szimpatikus. Vettem inkább friss gyömbért és azt is magam
készítettem el. Internetes videók, könyvek voltak a segítségemre, végül
összeállt minden. Egy tekercset készítettem, az ahhoz való mennyiségeket írom
le.
2017. január 25.
Szezámos sütőtökkrém
vagy kence, ahogy tetszik.
Ehetjük kenyérre kenve, zöldséget belemártogatva, vagy ropogósra pirított
tortillára kenve. Sülthús mellé mártás is lehet, egy a biztos, finom, ahogy
egy Yotam Ottolenghi recept alapján készült ételhez illik ☺
2017. január 22.
Kókuszos citromos piskóta
A tojásfehérjékből készült
piskótáknak, püspökkenyereknek egy változata ez a hihetetlenül szaftos és
könnyű, csupa kókuszos csoda. Amellett, hogy pillanatok alatt elkészül, egy
kevés csokimázzal vagy öntettel kiegészítve tökéletesen hozza a „Bounty”
feelinget. Érdekesség, hogy a hozzáadott citromlé még ráerősít a kókusz ízre. Meyer citrommal különösen finom.
2017. január 19.
Gombás zöld lasagne
Nagyon bejött ez a spenóttal
szinezett lasagne tészta, amiből korábban már készült egy különlegesebb ízesítésű étel. A mostani egyszerűbb, szokványosabb, de nem kevésbé finom.
Szotírozott gombánk volt még a fagyasztóban (de friss gomba még jobb, ha van),
a tészta lapok is adottak voltak. A sütőt sem esett nehezemre bekapcsolni.
2017. január 17.
Brassói apró
ahogy mi szeretjük ☺ Ez az étel is
„férfimunka” nálunk, mert az az elv, hogy mindenki azt főzi, amit jobban
szeret/tud főzni már jól bevált, minek változtatnánk ezen ? A hozzávalók
listája után át is adom a pennát a Ház Urának.
2017. január 11.
Szezámos chilis csirkefalatok
méghozzá napsugaras szines
körettel, szumák mártással. Igazi pepecselős, de valahogy mégis gyors étel ☺ Mert az időzítés a kulcsa
mindennek, hogy egyszerre elkészüljön minden, amit melegen kell enni. A körítés
persze szezonálisan szabadon variálható.
2017. január 6.
Csöröge fánk
A Szakácsmustra egy remek játék a
bloggerek között. Egy kiválasztott szakács receptjei közül kell sütni / főzni. A
mostani 21. forduló háziasszonya Ani a Parókia konyhájából és Limarát, a
kenyerek nagyasszonyát választotta. Éppen a végén be tudtam szállni ezzel az
isteni csöröge fánkkal...... most csak jóllakottan szuszogunk ☺
2017. január 3.
Sokzöldséges paella
Yotam Ottolenghi inspirálta remek
étel, ami így a karácsonyi, szilveszteri eszem-iszom után különösen jól esik.
Ráadásul a hozzávalókat szabadon variálhatjuk (a recept nem kotta ☺ mint tudjuk). Háromféle szines
paprikából fél-fél darab, kevés borsó, mazsola. lilahagyma..... minél
szinesebb, annál jobb !
Cimkék:
babérlevél,
chili,
citrom,
fahéj,
fehérbor,
kurkuma,
lilahagyma,
mazsola,
paella fűszerkeverék,
paprika,
rizottó rizs,
RIZSES ÉTELEK,
rózsabors,
sáfrány,
zöldborsó
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)