GoodFood a javából ☺ Egy régebbi számban találtam rá
erre a remek receptre. Gyors, egyszerű és fenséges. Egy 2 személyes étkezésre elegendő egy-egy
csirkemell filé. Ezt érdemes inkább nagyobb adagban megvenni és előkészítve,
külön-külön csomagolva lefagyasztani. Akkor nincs akadálya, hogy bármikor
elkészítsünk egy ilyen, vagy ehhez hasonló ínyencséget.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2015. november 30.
2015. november 28.
Mákos gyűrűk Adventre
Karácsony előtti mákpróba van, na
meg holnap már Advent első vasárnapja. A hó is elkezdett hullani és ha nem is
fehér a táj, de egyre biztosabban benne vagyunk az ünnepek előtti
készülődésben. Ez az időszak az aprósüteményeké, kekszeké és mindazoké a kis
finomságoké, amikre egész évben vártunk.
2015. november 25.
Karibi babos kókuszos rizs
Hugh Fearnley Whittinstall szerint
a 3 jó dolog.... és tényleg ☺ Ez az étel önmagában is laktató, de
persze köretként is ehetjük. Nekem inkább egy jó saláta passzolt hozzá és elég
is volt ebédre. Babból kétfélét használtam, mert a fekete babból nagyon kevés
volt már csak. Így még szinesebb, izgalmasabb lett. A kókuszos – szegfűborsos
ízek pedig.... önmagukért beszélnek.
2015. november 24.
Stollen formában sütve
A Stollen az a német karácsonyi
sütemény, amit már jóval az ünnep előtt el lehet , sőt, el is kell készíteni.
Minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek. Hűvös helyen, jól
becsomagolva szeret lenni, ezért inkább annak ajánlom, akinek van lehetősége
hűvös kamrában hetekig tárolni.
A hozzá való formában sütve
kapjuk meg a jellegzetes „púpos” formát. Természetesen forma nélkül is
elkészíthető. Az alábbi recept egy az
egyben a formához mellékelt változat.
2015. november 22.
Ököruszály és velőscsont leves
Gyerekként el nem tudtam
képzelni, mi lehet ez? Még rejtélyesebbnek tetszett, mint az orjaleves ☺ Nos, ma már annyira sűrűn nem találkozunk
az elnevezéssel a hétköznapokban, és azt hiszem, a marhafarok sem terem meg
minden hentesnél vagy szupermarketben. Ezzel fel is lebbentettem a fátylat, nem
másról van szó, mint egy klasszikus, finom marhahús levesről, amit az állat ízletes csontos-cupákos
farkából készítünk.
2015. november 16.
Bécsi tarka kuglóf
Ez a kevert tésztás változat
nekem az igazi kuglóf. Ausztriában szállodákban a reggeli kávé mellé.... mindig nagyon
szerettem - szeretem. A korábban készült kelt kakaós változat inkább kalács formában elkészítve tetszene. Külsőre hasonlít a kettő, de mind állagban, mind az elkészítési módban teljesen más.
2015. november 11.
Mangós kókuszos túrókrém
Köszönet Konyhavirtuóznak a remek
ötletért, receptért ☺
Nemrégiben cca 35-40 év kihagyás után elkövettem azt a baklövést, hogy vettem
egy vaniliás krémtúrót. No komment, újabb 50 évig biztos nem fog ez
előfordulni. Krémtúrót inkább itthon, tetszés szerint ízesítve, szinesítve.
2015. november 9.
Wellington sertésszűz
Újabb
csodás Férfimunka, illetve azért a teljes ebéd közös munkából állt össze. A
köret az én művem, az majd a bejegyzés végén fog szerepelni. Jöjjön előbb a
lényeg:
2015. november 4.
Árpagyöngy rizottó almával, karalábéval
és még egy kevés szárított
vargányával és sárgarépával. Az étel becsületes neve egyébként orzottó. A
rizottó nevet már megszoktuk, ez kissé furán hangzik, de Olaszország déli
részén, ahol ezt készítik, így hívják. Nem mai találmány ez, csak most
divatba jött itt nálunk. Egy másik, „tavaszi” változat itt található. Most
jöjjön az őszi:
2015. november 1.
Tarja vadasan
Ez az étel nálunk tipikusan és ízig-vérig férfimunka. Úgy vagyunk mi itthon vele, hogy
mindig az készíti az ételt, akinek az éppen jobban „fekszik”, örömmel és
rutinosabban tud dolgozni vele. Itt vitán felül áll, hogy ki a szakács és ki a
kukta ☺ Nem is változtatok semmit, mutatom úgy, ahogy a Ház Ura megírta:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)